Boston se je odpovedal Zoranu Dragiću

Po poročanju ameriških športnih medijev je moštvo v severnoameriški košarkarski ligi NBA Boston Celtics preklicalo pogodbo s slovenskim reprezentantom Zoranom Dragićem. Mlajši brat košarkarja Miami Heat Gorana Dragića tako kljub napovedim ne bo nadaljeval kariere pri sloviti zasedbi iz Bostona.

Po poročanju ameriških športnih medijev je moštvo v severnoameriški košarkarski ligi NBA Boston Celtics preklicalo 
pogodbo s slovenskim reprezentantom Zoranom Dragićem. Foto: STA
Po poročanju ameriških športnih medijev je moštvo v severnoameriški košarkarski ligi NBA Boston Celtics preklicalo pogodbo s slovenskim reprezentantom Zoranom Dragićem. Foto: STA

BOSTON > Brata Dragić sta minulo sezona začela pri Phoenixu, nato pa februarja v svežnju prestopila v Miami. Medtem ko je starejši Goran takoj prevzel eno vodilnih vlog v floridski ekipi, pa mlajši Zoran ni dobil veliko priložnosti za igro in je nazadnje zaigral v razvojni ligi za ekipo Sioux Falls. Njegovo povprečje na 16 tekmah v ligi NBA, ki jih je minulo sezono odigral za Phoenix in Miami, je znašalo 1,8 točke na tekmo, s povprečno minutažo le 4,7 minute na tekmo.

Boston je Miamiju, prejšnjemu delodajalcu Zorana Dragića in njegovega starejšega brata Gorana, ki je z Miami Heat podpisal petletno pogodbo v vrednosti 90 milijonov dolarjev, v zamenjavo za Zorana prepustila tudi drugi izbor na naboru leta 2020. Ob tem pa je Miami Bostonu že izplačal 1,6 milijona dolarjev, kolikor naj bi znašala plača Zorana Dragića v novi sezoni. A je dogovor padel v vodo, kot kaže z obojestranskim soglasjem, saj tudi v Bostonu Dragić ne bi dobil želene minutaže.

Zoran Dragić je sicer trenutno vpet v priprave za letošnje evropsko prvenstvo, selektor Jure Zdovc ga je povabil na pripravljalni turnir v Rigi. Slovenija bo prvi del igrala v Zagrebu, kjer jo v prvi polovici septembra čakajo tekme z Nizozemsko, Grčijo, Hrvaško, Makedonijo in Gruzijo.

STA


Najbolj brano