Kline v Val d'Iseru zasedel odlično peto mesto

V francoskem Val d'Iseru se je z današnjim superveleslalomom za svetovni pokal alpskih smučarjev na progi Oreiller-Killy odprla sezona za specialiste v hitrih disciplinah. Od Slovencev je bil prvi na startu Boštjan Kline, ki je s startno številko 4 odlično opravil nalogo ter je sezono začel s petim mestom, stopničke je zgrešil za le štiri stotinke.

V francoskem Val d
V francoskem Val d'Iseru se je z današnjim superveleslalomom za svetovni pokal alpskih smučarjev na progi Oreiller-Killy odprla sezona za specialiste v hitrih disciplinah. Foto: Anze Malovrh/Sta

VAL D'ISERE > Prvi superveleslalom v sezoni je bil povsem v znamenju Norvežanov. Dvojna zmaga je pripadla Vikingoma. Zmago je slavil Kjetil Jansrud, ki se je na progi zadržal minuto, 21 sekund in 66 stotink. Jansrud je slavil še 15 zmago v svetovnem pokalu, sedmo superveleslalomsko.

Drugo mesto je pripadlo 33-letnemu veteranu Akslu Lund Svindalu, ki je bil 17 stotink sekunde počasnejši, tretji je bil Italijan Dominik Paris. Njegov zaostanek je znašal 41 stotink sekunde. Kline je stopničke zgrešil za pičle štiri stotinke, kolikor je bil od Mariborčana hitrejši Paris.

Na startu so bili še trije Slovenci. Še najbližje točkam je bil Martin Čater, ki je s številko 42 zaostal 1,98 sekunde za 32. mesto, trideseterico je zgrešil za zgolj štiri stotinke. Klemen Kosi je s številko 38 na startu preizkušnjo končal na 48. mestu (+2,52), slovenske nastope je sklenil Rok Perko, s številko 60 je vpisal končno 57. mesto (+3,70).

Slovenska moška vrsta je izvrstno začela sezono, že dolgo ne tako dobro. Na uvodnem veleslalomu na ledeniku Rettenbach nad Söldnom je bil Žan Kranjec četrti, z najboljšim dosežkom v karieri, Kline pa je sezono odprl s svojim tretjim najboljšim izidom.

Avstrijec Marcel Hirscher je s 13. mestom ohranil vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Zalogo točk si je nabral v Söldnu in Leviju, kjer je bil drugi in prvi. Bi pa se lahko Jansrud že z zmago na smuku na vrhu izenačil s Hirscherjem.

STA


Najbolj brano