Borut Ručna štirikrat zadel v Ajdovščini

V drugem krogu državnega prvenstva v dvoranskem nogometu je na Primorsko točke prinesel le Oplast. Državni prvaki so bili premočni za Bronx. Kix je ostal praznih rok, Puntar pa je bil prost.

Kobariški ostrostrelec Litije Borut Ručna (beli) je kar štirikrat 
zatresel ajdovsko mrežo.  Foto: Igor Mušič
Kobariški ostrostrelec Litije Borut Ručna (beli) je kar štirikrat zatresel ajdovsko mrežo.  Foto: Igor Mušič

ŠKOFIJE > Za primorske ljubitelje futsala je bilo najbolj zanimivo dogajanje na Škofijah, kjer je pred 200 gledalci gostoval državni prvak Dobovec in kjer je padlo sedem golov. Domači Bronx je z golom Jureta Depangherja celo povedel, ob polčasu pa je imel v nogah remi. V nadaljevanju so favoriti ušli, a je upanje z golom za 2:3 v 29. minuti vrnil Tadej Čuk. Žal so v končnici spet zagospodarili Štajerci.

“Odigrali smo moško tekmo in celo povedli. Pri vodstvu gostov s 3:2 smo bili blizu izenačenju, po njihovem četrtem zadetku pa je bilo tekme konec,” je po tekmi povedal trener domačih Dino Krivičič.

Kakovosten in dokaj izenačen je bil tudi boj v Kobaridu, kjer je pri Oplastu gostovala Sevnica. Potrpežljiv pritisk Primorcev, ki niso pozabili na obrambo, je obrodil sadove pred odmorom, ko so si gostje dali gol kar sami. Ko je v 28. minuti Jure Lenarčič na trdi tekmi povišal na 2:0, je bil zmagovalec praktično že odločen. Čeprav je Sevnica minuto kasneje še zagrozila z znižanjem izida, je nato piko na i s tretjim golom Oplasta postavil Tine Kravanja. Domači strateg Saša Leban je bil z razpletom kakovosnte tekme zadovoljen: “V obrambi smo odigrali dobro, izkazal pa se je tudi vratar. Nato smo izkoristili protinapade. Lahko bi dali še kakšen gol.”

Po treh letih premora prvoligaška premiera v Ajdovščini 120 gledalcev ni mogla zadovoljiti. Litiji, ki je zadela kar devetkrat, domači povratnik Kix ni bil dostojen tekmec.

Svoj večer je s štirimi zadetki imel kobariški član Litije, tokrat zaradi kazni Gašperja Vrhovca tudi kapetan, Borut Ručna. Prvega je dosegel že v tretji minuti. V prvem polčasu je bila ajdovska obramba še disciplinirana, v drugem pa je klonila že v prvi minuti. Kasnejše tveganje domačih z vratarjem v polju se v lovu na zaostanek ni obneslo. Tekmec je zadeval iz protinapadov, častni gol za Kix pa je prispeval Kristjan Fabčič.

“Nismo se izkazali. V prvem polčasu smo bili še zbrani, po tem pa je šlo navzdol. Pozna se, da sta še poškodovana dva nosilca igre, Jani Petrovčič in Klemen Sluga, a to ne bi smel biti izgovor za tako visok poraz,” je po tekmi povedal ajdovski trener Matic Nagode. Prvi strelec večera Borut Ručna pa ga je dopolnil: “Začeli smo z vsemi močmi. Ajdovci so bili v prvem polčasu dober tekmec. Če bi popustili, bi jih lahko dobili po nosu. Ko smo v začetku drugega polčasa hitro dali tri gole, je bilo vse odločeno.”

> 1 SFL, 2. krog - Maribor: Benedikt 7:2, Oplast : Sevnica 3:1 (1:0; 1:0 Nečemer 20. ag., 2:0 Lenarčič 28., 2:1 Martič 29., 3:1 Kravanja 34.), Kix : Litija 1:9 (0:2; 0:1 Ručna 3., 0:2 Jelić 7., 0:3 Ručna 21., 0:4 Šturm 22., 0:5, Ručna 26., 0:6, Jelić 30., 1:6, Fabčič 33., 1:7 Ručna 35., 1:8 Lah 38., 1:9 Šturm 40.), Bronx : Dobovec 2:5 (1:1; 1:0 Depangher 16., 1:1 Vrabel 17., 1:2 Kroflič 25., 1:3 Marolt 28., 2:3 Čuk 29., 2:4 Kordiš 37., 2:5 Peček 38.).

Vrstni red - Dobovec, Litija, Maribor po 4, Oplast, Bronx, Benedikt po 3, Sevnica 1, Puntar, Kix brez točke.

IM, SM


Najbolj brano