Boris Denič ni več rokometni selektor

Boris Denič ni več selektor slovenske moške rokometne reprezentance, ki jo je vodil od leta 2010, največji uspeh pa je dosegel leta 2013 na svetovnem prvenstvu v Španiji, ko je bila Slovenija četrta. Denič, ki je tudi trener Maribora Branika, se je z Rokometno zvezo Slovenije razšel sporazumno, je poročal Val 202.

Boris Denič ni več selektor slovenske moške rokometne 
reprezentance. Foto: Denis Sabadin
Boris Denič ni več selektor slovenske moške rokometne reprezentance. Foto: Denis Sabadin

LJUBLJANA > "Predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac se je danes dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe o sodelovanju s selektorjem moške članske reprezentance Borisom Deničem, ki je na klopi naše reprezentančne selekcije sedel pet let in se lahko pohvali z najdaljšim mandatom v tej vlogi. Pod njegovo taktirko je moška članska reprezentanca dosegla sijajne uspehe, od četrtega mesta na SP 2013, do šestega mesta na EP 2012 in osmega mesta na SP 2015. Po skoraj petih letih odličnega sodelovanja sta obe strani ugotovili, da je prišlo do zasičenosti znotraj reprezentance in da je v luči prihajajočih izzivov prišel čas za spremembe, ki bodo ohranile slovenski rokomet na dosedanji visoki ravni. Rokometna zveza Slovenije se dosedanjemu selektorju Borisu Deniču iskreno zahvaljuje za njegov prispevek pri doseganju vrhunskih rezultatov moške članske reprezentance in mu želi veliko sreče in uspehov na njegovi nadaljnji trenerski poti. Rokometna zveza Slovenije bo, po postopkih svojih organov, novega selektorja moške članske reprezentance izbrala do konca meseca maja," so zapisali v sporočilu za javnost pri RZS.

Denič je brez reprezentančne službe ostal po porazu in remiju Slovenije proti Švedski v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Poljskem. Pred slovenskimi rokometaši sta sicer še dve tekmi: s Slovaki se bodo pomerili v Prešovu (10. junija), z Latvijci pa v Velenju (13. junija).

Denič je bil selektor Slovenije od leta 2010, že pred tem pa je bil v vlogi pomočnika pri Kasimu Kamenici, Miro Požunu in Zvonimirju Serdarušiću.

STA


Najbolj brano