Boljši, kot kažejo izidi

Nogometaši Gorice bodo v soboto pod taktirko novega trenerja Iztoka Kavčiča odigrali prijateljsko tekmo s Chievom v Veronellu, rošade na klopi pa še vedno sprožajo pomisleke in ugibanja.

Michele Dal Cin: “Tudi sam sem naredil napake in se zmotil pri oceni kakšnega igralca. Še vedno pa sem prepričan, da nimamo slabega moštva.” Foto: Aleš Sorta
Michele Dal Cin: “Tudi sam sem naredil napake in se zmotil pri oceni kakšnega igralca. Še vedno pa sem prepričan, da nimamo slabega moštva.” Foto: Aleš Sorta

NOVA GORICA > Če se v dobrem mesecu dni pri vodenju moštva zvrstijo trije trenerji, potem je v z njim očitno nekaj narobe. Športni direktor Michele Dal Cin še vedno meni, da je ekipa sposobna več, kot kažejo rezultati na igrišču. “Izkupiček je precej slabši od naših predstav. To se nam je primerilo tudi v Celju, kjer smo v drugem polčasu zasenčili gostitelje. Bili smo tudi oškodovani za vsaj eno enajstmetrovko, če ne dve. Dogodki nam ne gredo na roko,” je pojasnil Dal Cin, ki ne beži od odgovornosti.

“Ekipa ima očitno določene omejitve. Tudi sam sem naredil napake in se zmotil pri oceni kakšnega igralca. Še vedno pa sem prepričan, da nimamo slabega moštva. Morda mu manjka vodja na igrišču, ki bi v težkih trenutkih za sabo povlekel soigralce. Lani smo s posamičnimi kvalitetami rešili veliko tekem v naš prid, pred letošnjo sezono pa so bile okoliščine in izhodišča sestavljanja ekipe drugačna oziroma negotova. Verjamem, da bo spomladi z nekaterimi posegi v selekciji in predvsem s celovitim pripravljalnim obdobjem slika precej drugačna,” je pojasnil Dal Cin. Po umiku Parme je zadolžen za reševanje kadrovske križanke in še marsikaj. Trenerske rošade oziroma menjave Luigija Apollonija z Miranom Srebrničem pred mesecem tudi v luči tekočih dogodkov ne obžaluje.

“Potrebna je bila šok terapija, ki je prijela. Zgodil se je premik na igrišču, kar je nenazadnje pokazal tudi drugi polčas tekme v Celju. Žal smo se spet znašli v spirali slabih rezultatov. Tudi zato so tri tekme, ki so še pred nami v jesenskem delu, zelo pomembne,” je pojasnil Dal Cin, ki je potrdil, da finančni položaj ni rožnat. ”Denar je ta čas še najmanj- ša težava. Sčasoma bomo obvladali položaj,” je povedal športni direktor, ki meni, da še ni vse izgubljeno. “Sezono bomo izpeljali, kot se spodobi, s spoštovanjem do dresa Gorice in tekmecev ter s pogledom usmerjenim v prihodnost,” je pojasnil Dal Cin.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano