Bojan Tokić že končal nastope

Bojan Tokić se ne bo rad spominjal svetovnega prvenstva na Kitajskem. Najboljši slovenski namiznoteniški igralec je namreč že končal s svojimi nastopi.

Bojan Tokić je prvi dan prvenstva na Kitajskem izpadel v vseh 
treh kategorijah. Foto: Leo Caharija
Bojan Tokić je prvi dan prvenstva na Kitajskem izpadel v vseh treh kategorijah. Foto: Leo Caharija

SUZHOU > Včeraj je Novogoričan izpadel v prvem krogu tako v konkurenci posameznikov kot moških dvojic. Med posamezniki ga je s 4:0 (8, 8, 11, 9) ugnal Čeh Lubomir Jancarik. Potrdilo se je, da proti mlademu valu čeških igralcev Bojan Tokić težko igra. Jancarik, s katerim merita moči tudi v nemški bundesligi, pa mu še posebej ne ustreza. Z beckhend udarcem je izrazito napadalen na tekmečev servis in tudi učinkovit. Pa vendarle je poraz v uvodnem krogu brez osvojenega niza svojevrstno razočaranje za Tokića, ki je imel kot 58. igralec na svetovni lestvici nastop v glavnem žrebu že zagotovljen.

V letošnji sezoni je izkušeni Novogoričan že pokazal nekaj sijajnih predstav. V nemški bundesligi je pred kratkim ugnal tudi sedmega igralca sveta Nemca Tima Bolla. Jancarik (145) pa je, denimo, na lestvici uvrščen skoraj sto mest nižje od Tokića, ki je še drugič v karieri izpadel že v prvem krogu svetovnega prvenstva (SP). To se mu je primerilo pred desetimi leti, prav tako na Kitajskem, v Šanghaju. Tokićev posamični mejnik na svetovnih prvenstvih tako ostaja uvrstitev v tretji krog, kjer ga je pred dvema letoma zaustavil prvi igralec sveta Ma Long. Kitajec je bil sicer previsoka ovira, na katero je Novogoričan praviloma naletel na zadnjih izvedbah SP v nadaljevanju tekmovanja.

Tokrat je bil Tokiću žreb v uvodnih treh krogih vsaj na papirju bolj naklonjen, a se je njegova pot končala že v prvem krogu, tako kot v konkurenci dvojic, kjer je igral z Aleksandrom Karakaševićem. S Srbom sta sicer uspešno prestala kvalifikacije, včeraj pa sta z 2:4 (10, -3, -10, 7, -9 -11) klonila pred Švedoma Kristianu in Mattiasu Karlssonu. Tokić je obstal tudi v kvalifikacijah mešanih dvojic z Manco Fajmut, ki je včeraj kot edina slovenska predstavnica zabeležila zmago 4:0 proti Rusinji Juliji Prohorovi in se prebila v drugi krog med posameznicami, kjer se bo danes pomerila z Nemko hrvaških korenin Irene Ivančan. Preostali slovenski predstavniki so končali s svojimi nastopi.

ASO


Najbolj brano