Boj za naj trik in stil

V novogoriškem skejtparku je od petka do nedelje potekalo mednarodno tekmovanje Flowgrind z udeležbo rolkarjev iz osmih držav. Pred številčnim občinstvom so se fantje pomerili v izvedbi čim bolj vratolomnih trikov.

Tekmovanje je v novogoriški skejtpark spet privabilo lepo 
število gledalcev. Foto: Veronika Kravos
Tekmovanje je v novogoriški skejtpark spet privabilo lepo število gledalcev. Foto: Veronika Kravos

NOVA GORICA > Tekmovanje v organizaciji domačega Športnega društva Raketa se je začelo že v petek s treningi, spoznavanjem skejtparka in večernim dogajanjem na Mostovni. Tudi sobotno dopoldne je bilo namenjeno treningu, popoldne pa se je s kvalifikacijami začelo zares.

Tekmovalci so bili razdeljeni v dve kategoriji. 17 nesponzoriranih tekmovalcev do starosti 16 let se je pomerilo posebej, izkušenejši rolkarji, teh se je zbralo 45 iz osmih držav, pa so se “udarili” med seboj. Najboljši so se uvrstili v nedeljski finale.

Pri mlajših je med deseterico finalistov zmagal Slovenec Rene Torkar. Drugi je bil Luka Pavlič, tretji pa Italijan Federico Mozzuchielli. Vsi najboljši so prejeli praktične nagrade.

Med 15 finalisti skupine “sponzorirani” je zmagal Fabio Montagner iz Italije. Sodnike je prepričal s svojim stilom in brezhibnim nastopom ter domov odnesel tisoč evrov, kolikor je znašala prva nagrada. Drugi je bil Hrvat Antonio Peković, tretji pa Španec Chris Khan.

Novogoriški skejtpark je bil vse tri dni živ. Tudi gledalcev je bilo veliko. “Vzdušje je bilo super. Tekmovalci iz tujine so bili navdušeni nad parkom in njegovo urejenostjo. Prihodnje leto bomo skušali tekmovanje dvigniti še za eno kakovostno stopničko više,” je povedal Aljoša Kravanja, predsednik ŠD Raketa.

Pojasnil je tudi, da v parku vsak dan vadi do trideset domačih rolkarjev, ob koncih tedna pa prihajajo tudi pristaši tega urbanega športa iz notranjosti Slovenije in Italije, tako da postane park, s katerim so zelo zadovoljni, za vse že kar nekoliko premajhen.

NACE NOVAK


Najbolj brano