Boj za masters (foto)

Običajno odbojko na plaži enačimo z vročim poletjem, minimalistično opremo nastopajočih ter veseljaškim vzdušjem na tribunah. Tokrat pa so portoroški organizatorji zgolj za kakšno uro prehiteli naliv in uspešno spravili pod streho prvi letošnji turnir za kategoriji do 19 in 21 let.

Tjaša Jančar in Nina Lovšin (VC Portorož, na fotografiji v 
ospredju) sta zmagali v kategoriji dvojic do 21 leta. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Tjaša Jančar in Nina Lovšin (VC Portorož, na fotografiji v ospredju) sta zmagali v kategoriji dvojic do 21 leta. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PORTOROŽ >Na igriščih pod hotelom Metropol so sobotna srečanja potekala “po voznem redu”, torej v hudi pripeki, pa tudi ob zdaj že običajnih uspehih domačega kluba. Nedelja pa je že prinesla deževno vreme, a so prireditelji premagali tudi hudobnega bradatega starca s poniglavimi nameni ter se že po pravilu veselili tudi vidnih rezultatov. Med devetnajstletniki so namreč Portorožani osvojili prvo, tretje in četrto mesto, saj sta v finalu Žiga Kumer in Aleksander Tepič relativno gladko osvojila vrh, v boju za 3. mesto pa sta Dulai in Levačič v internem klubskem obračunu premagala Šijanca ter Plahutnika. Prav uvrstitev med četverico je letos tista najnižja letvica, katero naskakujejo vse ambicioznejše zasedbe, kajti OZS je uvedla finalni masters turnir, na katerega se po dveh odigranih turnirjih uvrstijo po štiri najboljše ekipe v vsaki starostni kategoriji. To naj bi predstavljajo spodbudo predvsem za mlajše, ki večinoma niso vajeni polnih tribun, tako pa se bodo lahko na finalu sezone izkazali tudi “na veliki sceni”.

Vedno realni predsednik Volley cluba Portorož Rok Crnošija sicer pozdravlja novost, kljub temu pa bi rad videl večjo podporo našemu edinemu pravemu prizorišču odbojke na mivki: “Saj nam je zveza ponujala organizacijo večjih dogodkov, a k temu ne bi prispevali ničesar. V portoroškemu klubu se ves čas zavedamo svojih omejitev in se ne bomo spuščali v projekte, ki presegajo naše zmožnosti, predvsem pa se ne želimo zadolževati. Seveda bi bilo lepo prirejati spektakle, za kakršnega so se nedavno s svetovno serijo odločili hrvaški sosedje v Poreču, ampak realno smo od tega zelo oddaljeni. Obstajajo možnosti za satelit turnirje nižjega ranga, na katerih bi naše dvojice lahko tudi nabirale točke, ki so potrebne za preboj na višjo raven. Osebno menim, da bi nekaj takšnega lahko tudi priredili, ampak potrebovali bi pomoč osrednje zveze, kajti sami takšne avanture enostavno ne moremo tvegati.”

Portorožani so se tokrat veselili tudi zmage v ženski kategoriji U-21, kjer sta slavili Tjaša Jančar in Nina Lovšin, tretje mesto pa sta osvojili Tajda Lovšin ter Špela Morgan, ki sta bili hkrati tudi najboljši med devetnajstletnicami, kjer sta se s četrto pozicijo izkazali še Sabrina “Bajsa” Calcina ter Daja Gorišek. V igri za uvrstitev na masters sta v moški kategoriji U-21 tudi Dulai in Levačič, ki sta osvojila četrto mesto, seveda pa bo poletje še dolgo in vroče.

Vsekakor bo tudi letos množica mladih vse poletje zasedala portoroška igrišča, po besedah Crnošije pa domači klub z dotokom mladih upov nima težav: “Prej obratno, vsako leto se odbojki na mivki posveti veliko otrok in čeprav marsikateri kasneje obupa, smo veseli vsakogar, ki poletje preživlja z nami, iz tega bazena pa seveda tudi črpamo tekmovalne ekipe.”

BORIS PLANINC


Najbolj brano