Boj na dveh frontah

Novogoričani začenjajo septembrski paket dvobojev danes doma s četrtouvrščenimi Celjani, ki jim na prvenstveni lestvici po sedmih krogih bežijo za devet točk.

Luka Majcen (najvišji v skoku) je najboljši novogoriški strelec z dvema zadetkoma Foto: Leo Caharija
Luka Majcen (najvišji v skoku) je najboljši novogoriški strelec z dvema zadetkoma Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > V novogoriškem taboru se nadejajo, da bodo po prvenstvenem premoru obrnili nov list v tekmovalni sezoni. V tednu dni bodo odigrali tri tekme na dveh preostalih frontah, prvenstveni in pokalni, ki bodo v veliki meri krojile izhodišča za preostanek sezone. Danes bodo v osmem prvenstvenem krogu gostili Celjane, v sredo se bodo podali v Veržej, kjer bodo proti tamkajšnjemu drugoligašu začeli braniti pokalno lovoriko, v soboto pa jih na Ptuju čaka še obračun z Zavrčem.

Upoštevajoč razplete v pretekli sezoni bi se Novogoričani lahko nadejali treh zmag. Proti Celjanom, ki so v športnem parku nazadnje slavili aprila 2007, in Zavrču so na osmih medsebojnih dvobojih v prvenstvu vknjižili poln izkupiček, stoodstotni učinek pa so imeli tudi v pokalnem tekmovanju. Poletje je prineslo precej sprememb, zlasti v novogoriškem prvoligašu, ki se je komajda sestavil. Danes bo že imelo pravico nastopa nekaj novincev, med katerimi sta tudi Brazilec z italijanskim državljanstvom Junior Venturim in Alessio Innocenti. Od prve minute bi lahko zaigrala Ezekiel Henty in Stephen Makinwa. Morda pa kar oba. Bržkone se obeta še nekaj rošad. Amedej Vetrih je kaznovan, trener Luigi Apolloni pa je na zadnji prijateljski tekmi s Krasom denimo preizkušal tudi igralni model s tremi branilci, ki se ga je v obdobju vodenja novogoriške ekipe doslej posluževal le izjemoma.

Tudi Celjani so doživeli nekaj sprememb. V moštvu ni več Mihe Zajca, je pa tu še vedno s tremi zadetki najboljši strelec Benjamin Verbič in nekaj zanimivih igralcev. Dobro je svoje poslanstvo na klopi Celjanov v uvodnih sedmih krogih opravil tudi mladi trener Simon Rožman. Celjani so prvenstvo sicer začeli z dvema porazoma, potem pa so nanizali štiri zmage in med drugim ugnali tudi Mariborčane. Pred prvenstvenim premorom so doma remizirali z Olimpijo. Neporaženi so od 27. julija, ko so jih ugnali Domžalčani.

Celjani se ponašajo z uravnoteženo zasedbo, ki je učinkovita v obeh fazah igre. Z enajstimi zadetki, razporejenimi med šest nogometašev, imajo ob Olimpiji najboljši napad lige. Čvrsti pa so tudi v obrambi, kjer so prejeli tri gole. Statistično boljši so v tem elementu le Domžalčani, ki po sedmih krogih še vedno ohranjajo mrežo nedotaknjeno.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano