Boj brez napovedi

Drevi ob 20. uri čaka rokometašice Mlinotesta v ajdovski dvorani Police izjemno težka premiera nove sezone pred domačimi gledalci. Prihaja namreč evropski Krim in tudi še sveži zmagovalec superpokala.

Krim bo imel močno primorsko orožje - Polono Barič (23).  Foto: Igor Mušič
Krim bo imel močno primorsko orožje - Polono Barič (23).  Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA >Rokometašice ljubljanskega Krima sicer niso več takšen strah in trepet kot v prejšnjem desetletju, ko so bile tudi dvakrat evropske prvakinje, a gre pri njihovem današnjem gostovanju drugega kroga prve DRL v Ajdovščini vendarle za srečanje dveh rokometnih svetov. Mlinotestove dijakinje in študentke, ki šele stopajo v pol profesionalizem, se bodo pomerile z izkušenimi poklicnimi igralkami z vseh koncev.

Ajdovska ekipa - lani tretja v državnem prvenstvu in finalistka pokala (tam je prav s Krimom izgubila z osmimi goli razlike) - dvoboj pričakuje zdrava in dobro pripravljena. Pomočnik trenerja Jurko Pergar kljub očitnim razlikam v proračunu in dolžini klopi pričakuje zanimivo tekmo: “Na težki uvodni generalki v gosteh pri prvakinjah v Zagorju smo igrali dobro obrambo, kar želimo ponoviti v Ajdovščini. Le to bo lahko osnova za zanimiv boj, v katerem pa bomo morali bolje kot v Zagorju izkoristiti tiste napadalne priložnosti iz odprtih strelov, ki se nam bodo ponudile. Ko je treba iti na postavljeno obrambo, se pač s Krimom v višini in moči ne moremo primerjati.”

Medtem ko je Mlinotest ligaško generalko že imel (poraz v Zagorju s 17:22), Krim v domačem prvenstvu sploh še ni igral, a je v superpokalu nad Zagorjem (27:20) pokazal svojo moč. To je nato potrdil z dvema zmagama v kvalifikacijah za evropsko ligo prvakov, kjer bo igral še 22. sezono. Na vseh treh tekmah je za Ljubljančanke odlično igrala Izolanka Polona Barič - s povprečjem več kot pet golov na tekmo. Ljubljanski strateg, sicer reprezentančni selektor Uroš Bregar, lahko izbira med kar 18 izkušenimi igralkami. Krim je zadržal udarno jedro in se še okrepil z reprezentančno kapetanko Nino Jeriček, z izkušeno Hrvatico Aneto Benko, s Srbkinjo Tamaro Georgijev in s 182 centimetrov visoko in telesno izredno močno francosko krožno napadalko Lauro Kamdop.

Pri Mlinotestu sta se že uvodoma v Zagorju izkazali novinki Tjaša Rudman (4 goli, iz Krke) in Črnogorka Nada Pejović iz Nikšića (8). Poseben motiv bo imela Nina Zulič, ki je prišla prav iz Krima. Kljub temu je primorska ekipa realno v primerjavi z lanskim razmerjem moči med tokratnima tekmecema še na slabšem. V Ajdovščini ni denarja, s katerim bi pripeljali enakovredne zamenjave za ostrostrelko Tino Rojc (poškodba) organizatorko Slavico Schuster ter vsestransko in visoko Tejo Ferfolja, ki sta odšli v bogatejša okolja.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano