Boharjev gol za novega pol milijona

Nogometaši Maribora so v 2. krogu lige prvakov (skupina G) v Gelsenkirchnu igrali neodločeno 1:1 (1:0) s Schalkejem. Izbranci Anteja Šimundže bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrali 21. oktobra, ko bodo gostovali v Londonu pri Chelseaju.

Mariborčani so ne le ostali v igri za napredovanje, ampak zaslužili še pol milijona evrov Foto: STA
Mariborčani so ne le ostali v igri za napredovanje, ampak zaslužili še pol milijona evrov Foto: STA

GELSENKIRCHEN > Prvi polčas je minil v terenski prevladi domačih, ki pa svojih priložnosti oziroma polpriložnosti niso znali unovčiti. Nekajkrat je v kazenskem prostoru Maribora malce strašil izkušeni nizozemski napadalec Klaas-Jan Huntelaar. Tega se drži sloves igralca, ki zna unovčiti žoge v vratarjevem prostoru, toda v tem delu igre mu ni šlo po željah. V 26. minuti je z glavo zagrozil še Kevin-Prince Boateng, ko je z glavo zgrešil za kakšen meter.

A tudi Štajerci so nekajkrat vzdignili na noge svojih 1300 navijačev na Schalkejevem stadionu, prvi med njimi Dare Vršič, ko je v 12. minuti videl, da Ralf Färhmann stoji precej iz svojih vrat, poskusil s strelom z dobrih 50 metrov in žogo poslal za malo čez gol.

Stadion Veltins Arena, gledalcev 47.997, sodniki: Velasco Carballo, Alonso, Yuste, Del Cerro, Manzano in Cabanero Martinez (vsi Španija). Strelca: 0:1 Bohar (38.), 1:1 Huntelaar (56.). Schalke: Fährmann, Ayhan (od 46. Učida), Matip, Neustadter, Fuchs, Aogo, Boateng (od 79. Meyer), Choupo-Moting (od 67. Obasi), Barnetta, Draxler, Huntelaar. Maribor: Handanović, Mejač, Rajčević, Šuler, Viler, Bohar (od 83. Sallalich), Mertelj (od 80. Ndiaye), Filipović, Vršič (od 67. Mendy), Ibraimi, Tavares. Rumeni kartoni: Boateng; Filipović, Viler, Mertelj, Ibraimi.

V 31. minuti je vratarja gostov preizkusil še Marcos Tavares s strelom od daleč, sedem minut zatem pa je za veselje slovenskih navijačev poskrbel Damjan Bohar. Lepo je stekel v kazenski prostor in s strelom z dobrih desetih metrov unovčil lepo podajo Mitje Vilerja z leve strani ter dosegel svoj prvenec v elitnem tekmovanju. Le malo zatem je spet od daleč streljal Vršič, a je bil nenatančen.

Huntelaar pa je izenačil v 56. minuti, ko je na robu kazenskega prostora lepo prišel do strela in žogo po tleh poslal v levi spodnji kot vrat Maribora. Pet minut pozneje so imeli gostitelji novo lepo priložnost, ko je Julian Draxler s slabih 16 metrov meril po tleh, izkazal pa se je Jasmin Handanović.

V 65. minuti je od daleč sprožil Boateng, a je žoga zletela dober meter mimo vrat, kar pa ni bilo presenečenje, saj je bil Schalke v tem delu odločnejši in konkretnejši, Maribor pa praktično ni zmogel čez polovico igrišča. V 74. minuti je Handanović ustavil nov Draxlerjev poskus malce z leve strani.

Maribor je vseeno na trenutke znal opozoriti nase, prav tako pa je Schalke iskal pot do (pričakovane) zmage. Sintayehu Sallaich je v 89. minuti hitro stekel v protinapad, sam končal akcijo, a brez uspeha. Kljub temu so se Štajerci dobre volje vračali v domovino, ne nazadnje so ne le ostali v igri za napredovanje, ampak zaslužili še pol milijona evrov.

STA


Najbolj brano