Bodo Koprčani potrdili napredek v igri?

Po porazu z Olimpijo sta za koprske nogometaše v prvenstvu na vrsti dve teoretično lažji tekmi, vmes pa tudi pokalni četrtfinale z Domžalami. Pokalno tekmovanje jim najbrž znova predstavlja edino realno pot v evropski pokal.

Koprčani (v modro-rumenih dresih) odhajajo v goste k vedno 
čvrstim velenjskim knapom. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Koprčani (v modro-rumenih dresih) odhajajo v goste k vedno čvrstim velenjskim knapom. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Rudar in Koper na lestvici prve lige loči le ena zmaga, zato bi bile tri točke za goste zelo dobrodošle. Velenjčani so v novo sezono stopili s spremembami v klubu in nekoliko pocenjeno, a še vedno čvrsto ekipo. Po spremembah v upravi kluba so se približali navijačem in skoraj podvojili povprečni obisk na domačih tekmah, ki po podatkih prve lige znaša 1071 gledalcev na tekmo.

So pa izbranci Jerneja Javornika, o katerem so v Kopru razmišljali pred slabim letom dni, precej nepredvidljiva ekipa, kar so potrdili tudi z zmago v prvi pokalni tekmi z Mariborom. Stavijo na moštveno homogenost, s katero kompenzirajo nekatere odhode. Očitno bo za koprski napad visoka ovira vratar Matej Radan, ki proti Domžalam in Krškemu v prvenstvu ter Mariboru v pokalu ni prejel zadetka.

Poleti sta si na Bonifiki tekmeca razdelila izkupiček, saj se je tekma končala z izidom 1:1. Za knape je zadel David Kašnik, ki tokrat skupno s Klemnom Bolho zaradi kartonov počiva, za kanarčke pa Matej Palčič, ki je nogometno jesen zaradi poškodbe že končal. Iz “komunikativnega” koprskega tabora vemo zgolj to, koga zanesljivo ne bo v ekipi - to je Amar Rahmanović, ki mu je na zadnji tekmi z Olimpijo uspelo dobiti že sedmi rumeni karton, kar pomeni v povprečju en karton vsaki dve tekmi.

Morda je bil zadetek z Olimpijo znak, da se bo Josipu Ivančiću končno odprlo v napadu, čeprav je bilo v nedeljo z Olimpijo prav zaključevanje napadov ena večjih težav koprske ekipe, ki je v pristopu k igri pokazala določen napredek. Skupaj z drugim centralnim napadalcem Jako Štromajerjem sta namreč dosegla osem golov, kar je skoraj polovica (16 od 18) vseh koprskih zadetkov v tej sezoni v državnem prvenstvu. RM


Najbolj brano