Bo pobeg spet zmagovit?

Jutri se obeta živahen kolesarski utrip na istrskih cestah. Na četrti veliki nagradi Izole bo pedala vrtelo 160 tekmovalcev iz 27 ekip. Med njimi bo tudi lanski zmagovalec Jure Golčer.

Jan Tratnik (desno) je lani v Izoli takole segel v roko 
zmagovalcu Juretu Golčerju. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Jan Tratnik (desno) je lani v Izoli takole segel v roko zmagovalcu Juretu Golčerju. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

IZOLA > Štajerski kolesar v dresu novomeškega Adria Mobila bo sicer težko ponovil uspeh izpred leta dni, ko je s sopotniki uprizoril zgodnji pobeg, ki se je ob pomoči moštvene taktike in spretnega zaključka razpletel z nenadejano zmago. Jure Golčer bo s Hrvatom Radoslavom Rogino tudi tokrat poskrbel za izkušnje. Novomeško šesterico namreč dopolnjujejo kolesarji, ki so kilometrino še nedavno nabirali na dirkah mlajših kategorij.

Med novinci je tudi Idrijčan Žiga Grošelj. Njegov brat Matic Grošelj bo vrtel pedala za ljubljansko Radensko, kjer bodo glavne vloge že po tradiciji pripadale mladim sovrstnikom, med katerimi je dobro formo na začetku sezone pokazal nosilec medalje z zadnjega evropskega prvenstva Tadej Pogačar. Podobna ugotovitev velja za ekipo Kranja, kjer vrti pedala Luka Čotar, ki je kolesarsko zorel v mlajših selekcijah novogoriškega kluba. Obujena članska ekipa Meglo Jogi Kult Solkan je primorsko obarvana. Ob predvidoma prvem možu za vidnejšo uvrstitev Marku Pavliču bodo jutri zavrteli pedala Robert Jenko, Žan Jerkič, Rok Jejčič in Simon Čibej. Tako in drugače močan primorski pridih bo imel tudi avstrijski Amplatz z Matejem Mugerlijem in Andijem Bajcem.

Primorska predstavnika v elitnem razredu kolesarstva Boruta Božiča in Kristijana Korena čakata konec tedna tradicionalni enodnevni dirki višje kategorije v Belgiji. Danes bosta na startu v Gentu, jutri pa v okolici Bruslja. Idrijčan Jan Tratnik pa ob vidnih dosežkih medtem vrti pedala na krajši etapni dirki na Portugalskem.

Precej oči pa bo uprtih tudi v šesterico, ki bo ob tej priložnosti zastopala barve slovenske reprezentance. Novemu selektorju Andreju Hauptmanu je vanjo uspelo privabiti člana prvorazredne ekipe Team Emirates Jana Polanca in Marka Kumpa, ki bi imel bržkone najhitrejše noge v skupinskem sprintu. Vprašanje pa je, ali ga bodo v raznovrstnih moštvenih interesih in razgibani, 156 kilometrov dolgi trasi, gledalci na cilju v Izoli, ki je predviden okoli 16. ure, sploh deležni. Bolj verjetno bo o zmagovalcu odločala manjša skupina ubežnikov, kakor se je zgodilo v prvih treh izvedbah dirke, ki se bo začela ob 12. uri prav tako v Izoli.

ASO


Najbolj brano