Bo Oplast zaigral v finalu?

Terme Olimia ta konec tedna gostijo zaključni turnir slovenskega pokala v futsalu. Državni prvak, kobariški Oplast, bi moral po napovedih v polfinalu odpraviti tretjeligaša Ptuj in zaigrati v jutrišnjem finalu.

Takole se je Oplast nepričakovano prvega pokala veselil pred desetimi leti.  Foto: Leo Caharija
Takole se je Oplast nepričakovano prvega pokala veselil pred desetimi leti.  Foto: Leo Caharija

PODČETRTEK >Turistično termalno središče Trme Olimia in športna dvorana v Podčetrtku že tradicionalno gostita zaključne turnirje četverice slovenskega pokala v dvoranskem nogometu. Za Primorce bo zanimiva že prva polfinalna tekma. Državni prvak, kobariški Oplast, se bo danes ob 18. uri pomeril s tretjeligašem FC Ptuj. Čeprav bi moral biti zmagovalec znan že vnaprej, je predsednik Kobaridcev Branko Velišček previden: “To je ena tekma in pokalne tekme se ne igra, temveč se jih zmaguje. Fante sem opomnil, da smo bili tudi mi pred desetimi leti outsiderji, po tem pa smo šli do konca.”

Podobnih misli je tudi trener Saša Leban:“Žreb nam je naklonil na papirju najlažjo ekipo. A to ne pomeni, da bo tekma lahka. Vsaka ekipa, ki je na finalnem turnirju, ima kvaliteto, tudi če ne nastopa v nobeni ligi. Morali bomo igrati preudarno in borbeno.”

Oplast je odšel na pot z vsemi nosilci igre. Danes bo sicer zadnjo tekmo kazni moral še odslužiti Domen Fratina. Posoško moštvo bo imelo tudi podporo petdesetih navijačev. Fantje imajo vsekakor priložnost, da naredijo korak naprej od lanskega leta, ko jih je v polfinalu ustavila Sevnica. V finalu je nato marsikaj mogoče. V Kobaridu so se pokalnega naslova nazadnje (tedaj drugič) veselili pred devetimi leti. Pokalna lakota je še večja pri Dobovcu, ki pokala še ni dvignil.

V drugem današnjem polfinalu se bosta ob 20.30 pomerila Sevnica in Dobovec. Favorit je Dobovec, ki z veliko prednostjo vodi v državnem prvenstvu. Sevnica je šele sedma, a statistika v pokalu pogosto odpove. Ne nazadnje se je branilec pokalnega naslova (skupno jih je osvojil kar devet), Litija, poslovila že v četrtfinalu. V prvenstvu že odpisani Sevnčani, ki so se pozimi okrepili, lahko presenetijo.

Pričakovani par jutrišnjega finala, ki se bo začel ob 19. uri, je sicer Dobovec : Oplast, favorit pa bi bil - glede na rezultate državnega prvenstva, kjer je Oplast tretji - Dobovec. Vse tekme bo neposredno prenašal prvi program TV Šport kluba, razplet pa bo znan jutri okoli 20.30.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano