Bo Oblak spet zaklenil vrata?

Tudi v povratnih četrtfinalnih dvobojih nogometne lige prvakov je v središču pozornosti obračun Reala in Atletica, kjer bo tako ali drugače vidna vloga pripadla Janu Oblaku.

Kdo bo zadovoljen po drevišnjem obračunu? Carlo Ancelotti 
(levo) ali Diego Simeone?
Kdo bo zadovoljen po drevišnjem obračunu? Carlo Ancelotti (levo) ali Diego Simeone? 

MADRID > Slovenski reprezentančni vratar je imel največ zaslug, da na prvi tekmi pred tednom dni na Vicente Calderonu ni bilo zadetkov. Real bi lahko že v prvih 45 minutah prve tekme proti Atleticu zabil dva, tri zadetke in si zagotovil povsem drugačno rezultatsko popotnico. Je pa res, da so branilci naslova v osmini finala proti Schalkeju po zmagi v gosteh z 2:0 na prvi tekmi nato trpeli za napredovanje med najboljšo osmerico.

Potem ko ima Juventus praktično že v žepu naslov državnega prvaka in se je uvrstil tudi v finale italijanskega pokala, bi s prebojem v polfinale lige prvakov po daljšem času tudi v Evropi potrdil svojo vrednost. V Monacu bo branil prednost 1:0 s prve tekme, bržkone tudi z Arturom Vidalom, ki ga je v preteklih dneh zdelala bolezen.

Vloge Diega Simeoneja pri moštvenem značaju in odzivnosti svojih izbrancev na igrišču ne gre spregledati. Trener Atletica bi po načinu usmerjanja ekipe in komunikacijskih metodah lahko brez zadrege prestopil tudi na košarkarski parket. Carlo Ancelotti je na drugi strani pravo nasprotje. Pooseblja umirjenost, ki jo je v vsem cirkusu, ki spremlja zvezdniško zasedbo Reala, težko zadržati. Rok trajanja trenerjev kraljevega kluba, ki v njem niso zrasli oziroma nimajo Realovega nogometnega porekla, je zato sorazmerno kratek ... Nekaj rezultatskih spodrsljajev je hitro sprožilo negodovanje na tribunah, a vedno le ne gre vse po načrtih. Letos so pogost spremljevalec Realove zasedbe poškodbe, pri čemer jih od evropskih prvokategornikov v tem elementu prekašajo le pri Bayernu. Ko se je zdelo, da bo pred odločilnim delom sezone Realova zasedba popolna, pa so se nad beli balet spet zgrnili črni oblaki. Luka Modrić in Gareth Bale, ki mu je Jan Oblak s svojimi obrambami pred tednom dni pokvaril veselico, sta na bolniški, Karim Benzema pa je načet.

Pod drobnogledom bo torej Cristiano Ronaldo. Portugalec sicer zadeva kot za stavo, a ne proti Atleticu. Pred tednom dni je le redko pogledal proti vratom Oblaka, ki je imel več dela s Jamesom Rodriguezom. Najdražja okrepitev Reala v letošnji sezoni s svojimi potezami včasih spomni na predstave, ki jih je uprizarjal v dresu kolumbijske reprezentance na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Atleticov adut je kolektivna moč, ki jo s svojim strelskim izbruhom v španskem prvenstvu v zadnjem obdobju nadgrajuje francoski napadalec Antoine Griezmann. Posebej pozorni pa bodo v obeh taborih na prekinitve. Realov Sergio Ramos in Atleticov Diego Godin sta med najučinkovitejšimi branilci nasploh v tej prvini. ALEŠ SORTA


Najbolj brano