Bo Helios zadržal Rebca?

Mladi postojnski košarkar Matic Rebec, ki si je z dobrimi igrami v dresu Heliosa in mlade reprezentance na evropskem prvenstvu do 20 let priboril vpoklic v člansko reprezentanco, se je konec tedna znašel v središču pozornosti zaradi morebitnega prestopa v Union Olimpijo.

Matic Rebec (z žogo) - razpet med Heliosom in Union Olimpijo
Matic Rebec (z žogo) - razpet med Heliosom in Union Olimpijo 

LJUBLJANA > Komaj 19-letni organizator igre je bil še v petek dopoldne v igri za prestop k ljubljanskim zmajem, a so se popoldne stvari začele zapletati. “Sem v pogovorih z Union Olimpijo, vendar pa za zdaj ni še nič dogovorjenega,” je pojasnil Matic Rebec pred odhodom članske reprezentance na nadaljevanje priprav v Kranjsko Goro.

V petek zvečer pa so se z izjavo za javnost že oglasili iz domžalskega Heliosa. “Želimo graditi ekipo okoli najbolj talentiranega slovenskega igralca, kar Matic nedvomno je,” je pojasnil predsednik KK Helios Domžale Aleš Klavžar, medtem ko je trener Gregor Hafnar dodal: “Matic Rebec je zelo nadarjen mlad igralec in ponosni smo, da se je v našem majhnem mestu naredil takšen košarkar. Od našega vodstva kluba in generalnega sponzorja smo dobili nalogo, da ustvarimo svežo, mlado in atraktivno ekipo, ki bo uživala v igranju košarke.”

Matic Rebec bo vendarle ostal pri domžalskem Heliosu. V svojih vrstah ga je sicer želela Union Olimpija, a so se v Domžalah v petek zvečer odločili igralca zadržati in so Olimpijo obvestili, da odstopajo od pogajanj.

V soboto je direktor kluba iz Stožic Matevž Zupančič pojasnil ves zaplet: “Drži, da smo se že dalj časa zelo zanimali za Matica Rebca, ki si izjemno želi prestopiti v naš klub. Glede prestopa je bilo od samega začetka čutiti nedvomen konsenz vseh vpletenih strani, da je Union Olimpija logičen in pravilen naslednji korak v njegovi karieri. Heliosu smo bili seveda pripravljeni plačati tudi zahtevano odškodnino, včeraj pa so nas iz kluba obvestili, da od vseh pogajanj nepreklicno odstopajo, saj so se odločili igralca zadržati. Odločitev igralčevega matičnega kluba moramo seveda spoštovati.”

Rebec tako za zdaj ostaja član domžalskega kluba, ki je bil še pred mesecem dni v resnih finančnih težavah. Sedaj pa želi vodstvo kluba ob podpori avstrijskih lastnikov sestaviti konkurenčno moštvo, ki bi v novi sezoni napadalo celo uvrstitev v mednarodno ligo ABA.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano