Bo Dončić ukanil Obradovića?

Danes se v turškem velemestu začenja zaključni turnir letošnje evrolige. V lovu na evropsko krono so v letošnji evroligi ostala le še štiri moštva, med njimi tudi aktualni prvak CSKA.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

CARIGRAD > Turnir bo potekal v dvorani Sinan Erdem Dome, kjer bo septembra tudi sklepni del evropskega prvenstva. Polfinalna para sta Real Madrid s Slovencem Luko Dončićem, ki je na oglasnih plakatih za turnir, in Fenerbahče ter Olympiakos Pirej in moskovski CSKA. Rusi bodo lovili že osmi naslov, po osvojenem lanskem sicer drugega po letu 2008. Oči slovenskih privržencev košarke bodo uprte predvsem v mladega virtuoza pod koši Dončića, ki je pred kratkim dopolnil 18 let. V tej sezoni pri Realu doživlja pravi razcvet. Vodstvo španske lige je mladeniču podelilo nagrado vzhajajoča zvezda, kjer je vseh 16 trenerjev evroligaških ekip družno glasovalo za Ljubljančana, ki v Realu igra od leta 2012, kamor je prišel kot 13-letni fant. Nagrado vzhajajoča zvezda kot priznanje za igralca, katerega čas šele prihaja, je prvi dobil Erazem Lorbek v sezoni 2004/05. Dončić je bil kar štirikrat najkoristnejši igralec kroga, v povprečju pa je v nekaj več kot 20 minutah beležil po 8,1 točke, 4,5 skoka in 4,3 podaje.

Real bo v prvem polfinalu igral s Fenerbahčejem, lanskim finalistom, ki pa naslova še nikoli ni osvojil. Če tradicija nekaj pomeni, potem je Turkom lahko vsaj majhna spodbuda to, da so od polfinala leta 2015 do danes Real premagali na petih tekmah od sedmih, v polfinalu so ga izločili tudi lani. Pa tudi to, da imajo na klopi trenerskega “maga” Željka Obradovića, ki ima že osem evropskih klubskih naslovov s kar štirimi različnimi klubi. Real ima devet naslovov, nazadnje je zmagal leta 2015 v Milanu, ko je v finalu premagal Olympiacos. RM

Današnja polfinalna para, 17.30 - Real Madrid : Fenerbahče; 20.30 - Olympiakos Pirej : CSKA Moskva.


Najbolj brano