Bo Ankaran igral v Ajdovščini?

Na Bonifiki ne bo sodelovanja med Koprom in Ankaranom. Ankarančani se po zapletih v Kopru ogrevajo za prirejanje domačih prvoligaških tekem v Ajdovščini, saj igrišče na Sveti Katarini ne ustreza standardom tekmovanja, v današnji izdaji poroča ljubljanski Dnevnik. Novega nogometnega prvoligaša iz Slovenske Istre bo vodil dosedanji trener Vlado Badžim.

 Foto: Jure Batagelj
Foto: Jure Batagelj

LJUBLJANA > Še vedno ni znano, s kakšnim igralskim kadrom bodo Ankarančani krenili v prvo ligo, prestavili pa so tudi uvodni trening, ki bi ga po prvotnih načrtih morali izpeljati že minuli konec tedna.

Nogometni klub Ankaran Hrvatini bo prihodnji torek po sestanku izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije pričakovano postal deseti prvoligaš, postopek izrednega licenciranja pa mora v skladu s pravilnikom skleniti do 31. decembra. Licenčna komisija nogometne zveze je FC Koper zaradi nakopičenih dolgov in nepreglednega poslovanja pahnila v četrto ligo, še poroča Dnevnik.

Po informacijah Dnevnika se na Bonifiki trudijo obdržati prvoligaški status, tudi prek razvpitega hrvaškega podjetnika Boška Županovića, ki se je ob nedavni sklenitvi sodelovanja s koprskim klubom odpovedal visoki terjatvi do kluba v višini enega milijona evrov. Po odpisu terjatev pa Koprčani niso več visoko zadolženi, kot je bil še nedavno, kar mu izboljšuje pogajalska izhodišča v komunikaciji z nogometno zvezo.

V četrtek, 22. junij, ob 17. uri bo v Nacionalnem nogometnem centru Brdo potekalo tradicionalno žrebanje tekmovalnih parov Prve lige Telekom Slovenije, Pokala Slovenije in 2. slovenske nogometne lige za tekmovalno obdobje 2017/2018.

Na prireditvi, ki bo potekala na prostem, bodo podeljene tudi nagrade za dosežke v preteklem tekmovalnem letu 2016/17.

STA


Najbolj brano