Blaž Kavčič zmagovalec challengerja v Portorožu

Trenutno najboljši slovenski igralec Blaž Kavčič je zmagovalec challengerja Tilia Slovenija Open v Portorožu z nagradnim skladom 42.500 evrov. V finalu je premagal Gillesa Mullerja iz Luksemburga s 7:5, 6:7 in 6:1.

Trenutno najboljši slovenski igralec Blaž Kavčič je zmagovalec challengerja Tilia Slovenija Open v Portorožu  Foto: Primozic
Trenutno najboljši slovenski igralec Blaž Kavčič je zmagovalec challengerja Tilia Slovenija Open v Portorožu  Foto: Primozic

PORTOROŽ > Sedemindvajsetletni Ljubljančan je za zmago prejel 6150 evrov in 80 točk, s katerimi bo na novi razpredelnici ATP prevzel vodilno mesto med slovenskimi igralci. Za Blaža Kavčiča, ki je bil pred turnirjem v Portorožu na 85. mestu, je to 12. zmaga na turnirjih serije challenger in tretja v zadnjih štirih tednih.

Pot do finala ni bila povsem enostavna. V prvem nizu je štiri leta starejšemu tekmecu prvič servis odvzel šele v enajsti igri in ga dobil 7:5, v drugem je pri 5:4 serviral za zmago, a zapravil priložnost, v odločilnem tretjem pa je vendarle uveljavil svojo igro in povedel s 5:0. "Šele ko sem dobil to peto igro v tretjem nizu, sem začutil, da tega dvoboja ne morem izgubiti. Vesel sem naslova, čeprav ta teden nisem igral svojega najboljšega tenisa," je uvodoma dejal Kavčič.

"Predvsem nisem najbolje serviral, kar je v zadnjem času moje najmočnejše orožje. Ko sem bil pred leti v podobnem položaju, se pravi v vzponu, sem vedel, da bom moral izboljšati začetne udarce. Veliko treninga sem posvetil prav temu segmentu ter bolj agresivni igri. Tedaj sem žogico le ohranjal v igri, zdaj pa hočem vsako točko čim prej zaključiti," pravi Ljubljančan.

Tudi njegov tekmec v finalu, Gilles Muller, ki je letos v izvrstni formi, saj je od začetka sezone napredoval po lestvici ATP za skoraj 300 mest, je priznal, da v zadnjem nizu ni mogel slediti ritmu Slovenca. "Malce sem razočaran zaradi poraza, a v Portorožu sem zelo užival in ohranil ga bom v lepem spominu," je dejal Luksemburžan.

Blaž Kavčič, ki je na zmagovalnem odru nasledil Grego Žemljo, bo na ponedeljkovi lestvici ATP uvrščen okoli 75. mesta, kar je le sedem mest od rekordne uvrstitve iz avgusta 2012. A kot pravi, se s tem ne misli zadovoljiti. "Moj cilj je preboj med prvih 50 na svetu, kar je glede na trenutno igro in razmišljanje povsem dosegljivo," je dodal Kavčič, ki si bo v prihajajočem tednu vzel malce odmora, na igrišča pa se bo vrnil 21. julija v Kazahstanu.

> Izid, finale:

Blaž Kavčič (Slo/1) - Gilles Muller (Luk/2) 7:5, 6:7 (4), 6:1.

STA


Najbolj brano