Blaž Kavčič v finalu challengerja v Portorožu

V finalu teniškega turnirja serije challenger Tilia Slovenija Open v Portorožu bosta igrala prvi nosilec Blaž Kavčič in drugopostavljeni Gilles Muller iz Luksemburga. Finale je na sporedu danes ob 18.30.

V finalu teniškega turnirja serije challenger Tilia Slovenija Open v Portorožu bosta danes ob 18.30 igrala  Blaž Kavčič (na fotografiji)  in  Gilles Muller iz Luksemburga Foto: Tomaz Primozic/Fpa
V finalu teniškega turnirja serije challenger Tilia Slovenija Open v Portorožu bosta danes ob 18.30 igrala Blaž Kavčič (na fotografiji) in Gilles Muller iz Luksemburga Foto: Tomaz Primozic/Fpa

PORTOROŽ > Blaž Kavčič je v polfinalu ugnal tretjega nosilca Rusa Jevgenija Donskoja s 6:4 in 6:2, Gilles Muller pa je bil z 2:1 v nizih boljši od mladega Britanca Kyla Edmunda.

Sedemindvajsetletni Ljubljančan nadaljuje serijo odličnih rezultatov v zadnjem mesecu. Finale Portoroža je zanj četrti v nizu; v dveh je zmagal, enkrat pa izgubil. Od zadnjih devetnajstih dvobojev jih je dobil osemnajst, kar pomeni, da bo na novi lestvici ATP izboljšal dosedanjo uvrstitev - 85. mesto - in znova postal najviše rangirani Slovenec.

Nalogo v polfinalu je opravil brezhibno, precej težje delo pa ga verjetno čaka v finalu. Njegov tekmec je podobno kot on v odlični formi; na zadnji lestvici ATP je uvrščen celo mesto višje kot Kavčič. “Gre za izkušenega igralca, s katerim še nisem igral, a sem ga velikokrat gledal po televiziji. Njegova igra bazira na močnem servisu, kar meni povsem ustreza, saj dobro vračam udarce, hkrati pa tudi počasen teren v Portorožu ni primeren za njegovo igro. Vsekakor dvoboj ne bo lahek,” meni Kavčič, ki bo skušal ubraniti lansko slovensko zmago Grege Žemlje in osvojiti dvanajsti challenger v karieri.

Enaintridesetletni Gilles Muller, ki je bil pred leti uvrščen že pod 50. mestom na svetu, med njegovimi skalpi v dolgoletni karieri pa je na primer tudi Roger Federer, je sezono začel na 366. mestu. Podobno kot Kavčič se je letos osredotočil na challengerje, štiri lovorike pa so mu prinesle občuten vzpon. “Mislim, da sva prav jaz in Muller igralca z največ nastopi na challengerji v tej sezoni. Zame bo to že četrti zaporedni teden z maksimalnim številom nastopov in komaj čakam, da si malce odpočijem,” dodaja Kavčič.

Zmagovalec turnirja bo prejel 80 točk za lestvico ATP in zaslužil 6150 evrov. Slabo polovico te vsote sta v žep že pospravila zmagovalca med dvojicami, Belorusa Sergej Betov in Aleksander Buri, ki sta v finalu premagala Srba Ilijo Bozoljaca in Italijana Flavia Cipollo s 6:0 in 6:3.

STA


Najbolj brano