Blatter: Platini mi je grozil z zaporom

Predsednik Mednarodne nogometne zveze v odhodu, Joseph Blatter, je poskrbel za nov obračun s predsednikom Evropske nogometne zveze in kandidatom za predsednika Fife, Francozom Michelom Platinijem. Blatter trdi, da mu je Platini na majskem volilnem kongresu grozil z zaporom, če ne bo umaknil svoje kandidatur, poroča nizozemski časnik de Volkskrant.

Predsednik Mednarodne nogometne zveze v odhodu Joseph 
Blatter Foto: Siphiwe Sibeko
Predsednik Mednarodne nogometne zveze v odhodu Joseph Blatter Foto: Siphiwe Sibeko

AMSTERDAM > Kot je v pogovoru za časnik zatrdil 79-letni Blatter, naj bi mu Platini na kongresu v Zürichu grozil posredno, saj naj bi grožnjo izrekel Blatterjevemu starejšemu bratu. "Na kosilu je dejal, sporoči Seppu, da umakne kandidaturo, sicer bo šel v zapor," pravi Blatter in dodaja, da se je njegov brat nato zjokal.

Platini tega za časnik ni komentiral, iz Uefe pa so trditve zanikali in dodal, da Blatter še enkrat več skuša na ta način skriti prave težave Fife.

Platini je zaenkrat edini resen kandidat za novega predsednika Fife. Tega bo mednarodna zveza izvolila 26. februarja prihodnje leto na izrednem kongresu. Blatterju je bil nov mandat sicer podeljen maja letos, a je Švicar nato zaradi korupcijskih afer v Fifa ponudil svoj odstop in funkcijo bo opravljal le do februarja.

STA


Najbolj brano