Blatter: Nimam desetih milijonov dolarjev in nimam skrbi, ne zaradi denarja ne zaradi sebe

Stari in novi predsednik krovne nogometne zveze Fife Švicar Sepp Blatter se je po petkovi vnovični izvolitvi znašel pod plazom kritik, njegova organizacija pa je dobila nekaj črnih pik, predvsem zaradi sumov korupcije in preiskav švicarskih pravosodnih organov. A Blatter se ne da, svoje nasprotnike sprašuje, s čim naj bi si prislužil pregon.

“Preiskava naj kar poteka - jaz v njej nisem vključen. Nimam 
desetih milijonov dolarjev in nimam skrbi, ne zaradi denarja ne 
zaradi sebe,” je dejal  prvi mož Fife Sepp Blatter. Foto: Wikipedia
“Preiskava naj kar poteka - jaz v njej nisem vključen. Nimam desetih milijonov dolarjev in nimam skrbi, ne zaradi denarja ne zaradi sebe,” je dejal prvi mož Fife Sepp Blatter. Foto: Wikipedia

ZÜRICH > Dan po (pričakovani) zmagi na volitvah je Sepp Blatter silovito udaril po svojih tekmecih in tistih, ki bi radi videli, da po dolgih letih na prvem sedežu Fife tja pride nekdo drug.

Na vprašanja v slogu “Se bojite aretacije” in “Zakaj ne odstopite” je 79-letni predsednik, ki vstopa v peti mandat, odzval z začudenjem. “Zakaj bi me aretirali? Naslednje vprašanje,” je v pogovoru s precej kritično mednarodno novinarsko srenjo dejal Švicar. Poudaril je, da naj preiskava kar poteka, njega namreč ne zadeva. “Preiskava naj kar poteka - jaz v njej nisem vključen. Nimam desetih milijonov dolarjev in nimam skrbi, ne zaradi denarja ne zaradi sebe,” je še zatrdil prvi mož Fife.

Aretacije nekaterih vodilnih članov Fife pred začetkom zasedanja so sprožile verižno reakcijo, številni člani svetovne nogometne družine so pozvali k spremembam in vrnitvi omajanega ugleda, a po volitvah je Blatter ostal v sedlu. Blatter je prepričan, da dogodki v Zürichu ne bodo dodatno škodovali Fifi, saj gre po njegovem mnenju za posameznike, ne pa za sistem oziroma organizacijo nogometne zveze.

“Vsak je odgovoren za svoje lastno etično in odgovorno dejavnost. Tudi kot predsednik Fife ne morem odločati in delati za druge. Skušali smo uvesti spremembe, a nas je pri tem zavrla Uefa,” je nato nekaj strupenih puščic spustil tudi v evropsko zvezo, ki pod vodstvo predsednika Michela Platinija že več let predstavlja odkrito opozicijo. “Lahko oproščam, vendar ne pozabljam,” je še zažugal Platiniju.

S potrditvijo novega mandata je Blatter dobil osebno potrditev, ki jo je iskal in pričakoval - da je prav on tisti, ki lahko uspešno pripelje nogometno barko v mirne vode. “Kongres verjame, da sem še vedno najboljši. Pripeljali bomo Fifo nazaj v mirne vode in poskrbeli, da bomo spet srečna nogometna družina,” je še dejal optimistični Švicar in končal novinarsko konferenco, preden bi padlo še kakšno neprijetno vprašanje.

STA


Najbolj brano