Bitke na več frontah

V Nogometnem društvu Gorica se borijo na več frontah. Jutri bodo v Ljubljani odprli še eno, in sicer tekmovalno oziroma prvenstveno. Dnevni boj pa se odvija tudi v klubskih pisarnah.

Hari Arčon se s sodelavci bori s preteklostjo in prihodnostjo 
ND Gorica. Foto: Leo Caharija
Hari Arčon se s sodelavci bori s preteklostjo in prihodnostjo ND Gorica. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Dediščina je težka. Ko je novo vodstvo kluba potegnilo črto, se je ta približala milijonu evrov dolga. Natančna in bojda dokončna številka je 970.000 evrov. Sanacijski načrt, ki ga izvajajo v klubu, zajema delno poplačilo in delni odpis dolgov do številnih upnikov. Iskanje ustreznega ravnotežja med obema pristopoma v pogajanjih praviloma zahteva precej napora. Predsednik ND Gorica Hari Arčon pojasnjuje, da si želijo efektivni dolg, ki bi ga nato postopoma vračali, zmanjšati na približno polovico oziroma pod 500.000 evrov.

Tudi nove oziroma prilagojene pogodbe z igralci, katerih delež v skupnem dolgu je bil približno polovičen, so šle v to smer. Velika večina nogometašev, ki so ostali v Novi Gorici, je sprejela nove okoliščine, vključno z načinom poravnave obveznosti in znižanjem pogodbenih prejemkov. Ostaja še nekaj odprtih računov z igralci, ki so se v Novi Gorici mudili v zadnjem dveletnem obdobju, ko je imel klub izrazit italijanski pridih. Razčiščevanje preteklosti bo torej trajalo še nekaj časa, hkrati pa mora klub gledati naprej. V novo zgodbo je za zdaj pristopilo nekaj pokroviteljev in kopica prostovoljcev. Predvideni okvirni proračun za novo sezono je 650.000 do 700.000 evrov in naj bi bil skoraj v celoti pokrit. V tem znesku je tudi denar, namenjen mladinskemu pogonu.

Drevi bo na sporedu uvodna tekma 25. sezone prve slovenske nogometne lige. Državni prvaki iz Maribora bodo med dvema evropskima obračunoma z Astano ob 20.15 v Ljudskem vrtu gostili Zavrč, ki se je držal ustaljene prakse zadnjih prestopnih rokov in bil zelo aktiven na nogometnem tržišču.

“Kredibilen sanacijski program je tudi osnova za pogovore z novimi pokrovitelji in partnerji, ki intenzivno potekajo. Tako kot tudi s severnoprimorskimi klubi iz druge in tretje lige, s katerimi si prizadevamo za sistemsko sodelovanje in komplementarnost, kar bi prispevalo k vsestranskemu razvoju nogometa na tem območju,” je pojasnil predsednik ND Gorica Hari Arčon, ki je potrdil, da so blizu sklenitvi dogovora z zveznima igralcema Marshalom Johnsonom in Nejcem Praprotnikom. Branilec Miha Gregorič še koleba.

Obrambni del ekipe za jutrišnji uvodni prvenstveni obračun z Olimpijo v Ljubljani pa vendarle ne bo oslabljen, kot je sprva kazalo. Certifikat s pravico nastopa sta prejela tako Uroš Celcer kot Matija Širok, zeleno luč pa so včeraj prižgali tudi kapetanu Alen Jogan, ki je v zadnjih dveh sezonah branil goriške barve kot igralec Parme.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano