Bitka za podpise

Drevi bo zastopstvo lokalnega gospodarstva načrt pomoči predstavilo tudi domačim nogometašem Gorice, ki se hočejo osebno prepričati o tehtnosti in kredibilnosti izrečenega na sestankih.

Nogometaši Gorice čakajo na tehtna in kredibilna zagotovila 
o pomoči nogometnemu društvu.  Foto: Leo Caharija
Nogometaši Gorice čakajo na tehtna in kredibilna zagotovila o pomoči nogometnemu društvu.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Kot je razumeti, naj bi bila skupina domačih podpornikov pripravljena sodelovati v na novo zastavljeni zgodbi, torej v prihodnosti ND Gorica. Z določeno vsoto denarja bi lahko ublažili tudi sedanjo stisko, sicer pa naj bi bila poravnava dolga, domnevno približno 600.000 evrov, v največji meri odvisna od razvoja dogodkov v Parmi. ND Gorica se je v povezavi s propadajočim italijanskim prvoligašem znašla tudi v medijskih zapisih naših zahodnih sosedov.

Nogometaši Gorice so na prijateljski tekmi v Veronellu klonili proti Chievu z 0:3 (0:2). Za italijanskega prvoligaša sta zadela Alberto Paloschi (20. in 63. minuta) in Sergio Pellisier (32).

Po poročanju spletne strani TuttomercatoWeb je stiski slovenskega kluba botroval prav položaj v Parmi, ki Novogoričanom še ni plačala manjkajočih 700.000 evrov za Alena Jogana, Amedeja Vetriha in Matijo Široka. Trojico je Parma nato posodila Gorici. Po poročanju italijanske spletne strani naj bi klubsko vodstvo Gorice prepričevalo igralce in trenerje, ki delujejo v klubu, da bi dolg poravnali do oktobra.

Tuttomercato tudi poroča, da na izplačila od Parme oziroma Gorice še čakajo funkcionar Dario Della Corte, trije trenerji Luigi Apolloni, Massimiliano Nardecchia in Bruno Redolfi, ki so se od Gorice poslovili poleti 2014, ter aktualni športni direktor Gorice Michele Dal Cin. Tudi v tem kontekstu bi utegnila biti problematična pridobitev tekmovalne licence za prihodnjo sezono. Pravilnik o licenciranju predvideva, da morajo biti v letu 2014 poravnani dolgovi do igralcev, trenerjev in zaposlenih oziroma morajo našteti to jamčiti s svojimi podpisi. Rok za oddajo vloge je jutri. Licenčni oddelek pa bo pred končno odločitvijo morda zahteval tudi dopolnitve oziroma popravke.

ASO


Najbolj brano