Bistriški košarkarji obdržali drugoligaški status

Po treh praktično sanjskih sezonah se je letos rezultatska krivulja košarkarjev Plame pur obrnila navzdol, a do črnega scenarija vendarle ni prišlo.

Trener Martin Novak je s svojimi fanti ob koncu sezone ujel 
ritem in drugoligaški status.  Foto: Simon Maljevac
Trener Martin Novak je s svojimi fanti ob koncu sezone ujel ritem in drugoligaški status.  Foto: Simon Maljevac

ILIRSKA BISTRICA > S končnim sedmim mestom, do katerega so prišli z izkupičkom desetih zmag in dvanajstih porazov, je vodstvo Plame pur lahko kar zadovoljno, saj je po polovici sezone bistriška ladja plula v zelo nevarnih vodah. Z boljšim zaključkom do brodoloma na veselje številnih bistriških ljubiteljev košarke ni prišlo, piko na i pa je Plama pur postavila z visoko zmago na odločilni tekmi za neposreden obstanek v ligi proti Celjanom.

Trener Martin Novak si je lahko oddahnil, saj se je njegova zasedba izognila mučnim dodatnim kvalifikacijam, o glavnih razlogih za slabšo sezono pa meni: “Vse skupaj je bila dobra šola. Nismo imeli srečne roke pri nekaterih okrepitvah, ki se niso vklopile v naše moštvo, morda pa se je poznalo tudi to, da zaradi objektivnih okoliščin nismo opravili skupnih priprav, na katerih bi lahko okrepili moštveni duh. V določenem obdobju je bila opazna nedisciplina pri treningu, kar je vplivalo tudi na naše predstave na tekmah.”

V drugem delu sezone so dolgoletni nosilci igre Anže Srebovt, Tilen Zalar, Uroš Jenko, Klemen Muha in Robi Hreščak, ki so po zaslugi dobrih iger postali zanimivi tudi za bogatejše delodajalce, prevzeli večino bremena in daleč najbolj gledano moštvo v drugi ligi popeljali v miren pristan.

Novak sicer še vedno ni povsem prepričan, če bo tudi v naslednji sezoni prvi trener, a bo v vsakem primeru ostal v klubu in pomagal po najboljših močeh. “Upamo, da bo ogrodje moštva ostalo enako. Navezali smo stike s potencialnimi okrepitvami, v moštvu pa si želimo predvsem karakterne košarkarje. Iskreno sem vesel, da se nam bo v drugi ligi priključila tudi sežanska Mesarija Prunk, saj sosedski derbiji polnijo dvorane in to je tudi najbolj pomembno,” je dodal bistriški strateg. Skupaj s sodelavci in člani kluba bo sezono uradno sklenil 13. junija, ko bo na sporedu tradicionalni dan bistriške košarke z bogatim spremljevalnim programom.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano