Bistričanom dovolj sedem minut

Tudi v trinajsti zaporedni prvenstveni tekmi so Ajdovci parket zapustili poraženi, medtem ko je Plama pur zahvaljujoč seriji zmag vse bliže obstanku v ligi.

Trener Martin Novak je bistriško ekipo v primorskem obračunu popeljal do osme zmage v prvenstvu.  Foto: Simona Maljevac
Trener Martin Novak je bistriško ekipo v primorskem obračunu popeljal do osme zmage v prvenstvu.  Foto: Simona Maljevac

ILIRSKA BISTRICA > Čeprav so bili bistriški košarkarji pred sobotnim dvobojem veliki favoriti, pa je le malokdo pričakoval, da bo vseh dvomov o zmagovalcu obračuna edinih primorskih ekip v drugi košarkarski ligi konec že pred koncem prve četrtine. Z odločnim začetkom je Plama pur že v 7. minuti povedla z 18:2, osem minut kasneje pa so domačini, ki so jih s tribun podpirali številni navijači, vodili za visokih 41:16.

Dvorana dvorana OŠ A. Žnideršiča, gledalcev 500, sodnika: Germadnik (Celje), Dremelj (Ljubljana); četrtine - 24:9, 25:14, 21:21, 18:26. Plama pur: Turk 2, Afrič 3, Škrlj 3, Glavaš 6 (2:2) Zalar 11 (7:7), Hreščak 12, Srebovt 26 (11:7), Iskra 4, Debevec, Frlež, Muha 11 (4:3), Jenko 10 (1:1). Trener: Martin Novak. Ajdovščina: Rebec 16 (4:3), Velikonja Grbac 5, Čretnik 4 (3:2), Jerončič 5, Mikuž 9 (1:1), Rajčič 2, Snoj 2, Prinčič, Žonta Winkler 3, Kovšca 5 (2:2), Magušar 19 (4:4). Prosti meti: Plama pur 27:22, Ajdovščina 14:12; trojke: Plama pur 23:86 (Muha 2, Jenko 1, Afrič 1, Škrlj 1, Srebovt 1), Ajdovščina 27:12 (Rebec 3, Magušar 3, Mikuž 2, Kovšca 1, Žonta Winkler 1, Jerončič 1, Velikonja Grbac 1); osebne napake: Plama pur 21, Ajdovščina 26; skoki; Plama pur 37, Ajdovščina 20.

Bistričani so ritem stopnjevali vse do 25. minute, ko so nemočnim Ajdovcem pobegnili že na 30 točk prednosti, nato pa so priložnost za igro dobili mladi domači upi, kar so gostje izkoristili in končno malce zadihali. S serijo trojk so dobili zadnjo četrtino in uspeli omiliti poraz, a je bilo kljub vsemu njihovemu trudu že na daleč vidno, da se trenutno ne morejo enakovredno kosati z moštvi iz sredine drugoligaške razpredelnice, kjer so se s serijo zmag zasidrali Bistričani.

“Tudi ta tekma je bila zelo pomembna v boju za obstanek v ligi, zato smo jo vzeli zelo resno. Že v prvem polčasu smo si priborili visoko prednost, tako da so lahko v nadaljevanju na parket stopili naši mladi košarkarji. Brez večjih težav smo držali visoko vodstvo in zasluženo prišli do dveh točk,” je dvoboj komentiral najučinkovitejši košarkar domačega moštva Anže Srebovt.

Četrta zaporedna zmaga je razveselila tudi trenerja Plame pur Martina Novaka: “Svoje fante sem opozarjal, da morajo od vsega začetka zaigrati na polno in očitno so moja opozorila vzeli zelo resno. Dobro smo se pripravili na nasprotnika in brez podcenjevanja prišli do visoke razlike. S podobnim pristopom na naslednjih tekmah si lahko zagotovimo mesto v sredini lestvice. Zahvalil bi se navijačem, ki so nam v težkih trenutkih stali ob strani, sedaj pa so končno spet dočakali ekipo, ki igra z veliko mero želje in borbenosti.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano