Biser ima dva državna prvaka

V minulih treh vikendih so se zvrstila zimska državna prvenstva v plavanju.

Marcel Primožič Foto: Pk Biser
Marcel Primožič Foto: Pk Biser

PIRAN > Zadnji januarski konec tedna so se v Mariboru pomerili kadeti, mladinci in člani. Piransko ekipo so sestavljali Taša Vižman, Dina Vernot, Eli Filipčič, Astra Babnik, Enya Kvarantan, Mateja Švonja, Sonia Bajramović, Anže Ajlec, Matteo Kersikla, Marcel Primožič, Matic Benčič, Roy Krumpak, Enei Krumpak in Jaša Bančič. Priplavali so si 24 popoldanskih finalnih nastopov, Marcelu Primožiču pa je uspelo osvojiti kar deset kolajn. Pri mladincih je na 200 metrov prosto zmagal s časom 1:50:47, na 1500 metrov pa s časom 15:33:48. Pri mladincih je bil drugi na 50, 100, 400 in 800 metrov prosto. V absolutni kategoriji je bil drugi na 200 metrov prosto in 1500 metrov prosto ter tretji na 400 metrov prosto in 800 metrov prosto.

Sledilo je državno prvenstvo za deklice in dečke v Kranju, kjer so PK Biser zastopali Sonča Frelih Uhelj, Mia Alessio, Yanick Filipčič, Maj Brlek in Matic Turk. Uvrstili so se v dvanajst popoldanskih finalnih nastopov. Maj Brlek je bil dvakrat drugi - tako na 50 kot na 100 metrov prosto, Matic Turk pa je postal državni prvak v mlajšem letniku na 200 metrov prosto in bil tretji na 50 metrov prosto.

Mlajše deklice in dečki so imeli državno prvenstvo tedni dni kasneje, pravtako v Kranju. Plavalni klub Biser Piran so zastopali Vesna Padovan, Manca Švonja, Ian Filipčič, Matia Bogdanovič, Val Benčič in Maj Pribac. Vsi so plavali zelo dobro, izboljšali osebne rekorde, diplome za tretje mesto pa je uspelo priplavati Valu Benčiču na 50 in 100 metrov prsno ter Maju Pribacu, ki je bil drugi na 50 metrov prsno in 100 metrov delfin ter tretji na 100 metrov mešano.

Z dosežki so trenerji Tadej Bačelić, Dušan Danilović in Tjaša Brežnik zadovoljni, zavedajo pa se, da jih za nadaljnje napredovanje čaka še veliko dela. BD


Najbolj brano