Birsa spet podal za gol

Eden največjih mestnih derbijev na svetu je pripadel Interju, ki je po petih letih znova prevzel vodstvo na lestvici.

Valter Birsa
Valter Birsa 

MILANO >Toda ekipa trenerskega lisjaka Roberta Mancinija z igro ni blestela. Na trenutke je bil Milan boljši, izkazal se je tudi sloveski vratar Samir Handanović, ob strelcu glavni junak Interjeve zmage. Edini gol je na začetku drugega dela uspel Kolumbijcu Fredyju Guarinu, ki je po samostojnem prodoru z razdalje zadel v daljši vratarjev kot. Za Inter je to že tretja zmaga v tretji tekmi. Ob pogledu na lestvico so navijači evforični, saj njihova prednost pred Juventusom znaša že osem točk. A trener Mancini svari: “Še vedno nas čaka veliko dela. Vesel sem zmage, toda še nismo na najvišji ravni.” Na drugi strani je strokovni šef Milana Siniša Mihajlović kljub porazu teren zapuščal z dvignjeno glavo: “Bili smo boljši. Zopet sem našel svojo ekipo.” Najbolj je bil dejaven povratnik Mario Balotelli, ki ga je v zaključku tekme ustavil prav Handanović.

Prvaki iz Torina tudi po tretjem krogu ostajajo brez zmage. Nazadnje se jim je to pripetilo davnega leta 1962. Lahko so celo zadovoljni, da so na domači tekmi s Chievom iztržili točko. Gostje iz Verone, ki še niso izgubili, so povedli že na začetku srečanja, ko je Valter Birsa (igral je do 73. minute) našel Finca Perparima Hetemaja. Juventus se je dolgo mučil in izenačenje dočakal šele v zaključku srečanja. Iz najstrožje kazni je bil uspešen Paulo Dybala, potem ko je pred tem Boštjan Cesar storil zelo dvomljiv prekršek nad Juanom Cuadradom. Roma je v Frosinoneju dosegla drugo zmago. Zadela je ob koncu obeh polčasov. V 44. minuti je mrežo zatresel novinec Iago Falque, globoko v sodnikovem dodatku pa še rezervist Juan Iturbe. Ta je v 81. minuti zamenjal zimzelenega Francesca Tottija.

Druge zmage so se veselili tudi v Firencah. Po skoraj dveh letih je znova od prve minute zaigral večno poškodovani zvezni igralec Giuseppe Rossi. Josip Iličić je bil na klopi. Edini gol za minimalno zmago nad Genoo je v 60. miniti zabil Senegalec Khouma Babacar. Napoli je prišel šele do druge prvenstvene točke. Na gostovanju pri Empoliju so se varovanci trenerja Maurizia Sarrija dvakrat znašli v zaostanku, a obakrat uspeli izenačiti za končnih 2:2. Za oba zadetka gredo izdatne zasluge asistentu Manolu Gabbiadiniju. Med strelce sta se vpisala Lorenzo Insigne ter Brazilec Allan, lanskoletni član Udineseja. Ta je doživel drugi zaporedni poraz. Na rimskem Olimpicu je bil Lazio boljši z 2:0, oba gola pa je dosegel pred tem napadalec številnih klubov Alessandro Matri.

Ob domačem remiju Palerma s Carpijem (2:2) Aljaža Strune zaradi izključitve v preteklem krogu ni bilo v ekipi, Siniša Andželković pa je dvoboj presedel na klopi. Tudi Sassuolo in Atalatna sta se razšla z 2:2. V moštvu Edyja Reje je Jasmin Kurtić odigral 56 minut. Osrednja figura dvoboja je bil čilski napadalec Mauricio Pinilla. Za goste je zadel v 13. in 33. minuti ter si kmalu prislužil še dva rumena kartona. Tako domači kot gostje so po enkrat zgrešili enajstmetrovko.

PETER MARAŽ


Najbolj brano