Bilo je že tudi bolje

V Nogometnem društvu Adria pomnijo tudi boljše sezone, kot je bila pretekla. Začetek prvenstva je bil zelo spodbuden, zaključek jesenskega dela slab, pomlad pa vendarle lepša.

Nogometaši Adrie (v zeleno belih dresih) so bili spomladi bolj učinkoviti, po drugi strani pa so tudi sami prejeli kopico golov Foto: Igor Mušič
Nogometaši Adrie (v zeleno belih dresih) so bili spomladi bolj učinkoviti, po drugi strani pa so tudi sami prejeli kopico golov Foto: Igor Mušič

MIREN > Na koncu je izkupiček 30 točk zadostoval za osvojitev enajstega mesta v 14-članski ligi 3. SNL zahod. V sezoni 2012/13 so Mirenci zbrali osem točk več in pristali na četrtem mestu, a so bile tudi okoliščine drugačne, zasedba pa močnejša in številčnejša. Na igrišču Pri štantu so se gostje praviloma morali zadovoljiti z drobtinicami. Tudi začetek pretekle sezone je bil obetaven. Mirenci so po uvodnih šestih tekmah imeli 13 točk, kar jih je uvrščalo pod sam vrh lestvice. V preostalih sedmih krogih do konca jesenskega dela pa so zbrali vsega točko in padli na dno lestvice.

Reorganizacija 3. SNL, ki je bila sprejeta že na začetku nogometne pomladi, jih je sicer rešila hujših tekmovalnih skrbi, v drugem delu prvenstva pa so kljub okrnjeni zasedbi, strnili vrste in popravili jesenski izkupiček. ”Glavni cilj smo dosegli. Neodvisno od morebitnih sprememb tekmovalnega sistema smo si tudi formalno zagotovili obstanek,” je pojasnil trener Igor Mozetič, ki je ob ob koncu jesenskega dela prevzel vodenje Adrie namesto trenerja-igralca Enesa Demirovića. Na klopi Mirencev bo ostal tudi v novi tekmovalni sezoni, ki se za Adrio začenja 20. avgusta, ko bodo v prvem krogu pokalnega tekmovanja gostili prvoligaškega novinca iz Radomelj.

S pripravami so pričeli v ponedeljek, ekipa pa bo doživela nekaj sprememb. Priključili bodo nekaj novincev predvsem iz mladinskih vrst, v katerih mirenski klub sodeluje s sosedi iz Bilj. V ekipi ne bo več Boštjana Freliha, ki je zadnjo pomlad branil barve Adrie kot dvojno registriran igralec Gorice. Igralsko pot pa bosta v Mirnu nadaljevala kapetan Boštjan Sardoč in Filippo Zovatto, ki (p)ostajata zaščitni znak mirenskega kluba. Skupaj štejeta 84 let.

“Njune izkušnje pomenijo veliko za mlajše fante, ki so na začetku članske poti. Poznata tekmece v tretji ligi, ki bo sicer s prenovo izgubila nekaj kakovosti, a bo ohranila dovolj zanimivosti,” je pojasnil Mozetič. Patrik Eler, ki je z zadetki zaznamoval mirensko pomlad 2013 in je bil v pretekli sezoni posojen celovški Austriji, bo, kot kaže, športno pot nadaljeval pri naših severnih sosedih.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano