Bili so blizu, a tako daleč

Nogometaši Kopra so na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za evropsko ligo izgubili proti Nefčiju iz Bakuja z 0:2 (0:1). Koprčani so na prvi tekmi v gosteh zmagali z 2:1, ob današnjem porazu pa ostali brez uvrstitve v tretji krog kvalifikacij. Gola za goste sta dosegla Mirhüseyin Sejidov v 21. in Carlos Cardoso v 84. minuti.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Zmaga ob Kaspijskem morju in vonj po uvrstitvi v tretji krog kvalifikacij za evropsko ligo sta na Bonifiko privabila skoraj 2000 gledalcev, ki so na koncu kljub izpadu zaploskali domači ekipi. Ta se je pred vsem po izključitvi dobro borila, a je v skupnem seštevku vendar prišla do izraza večja kakovost ekipe iz Bakuja.

Igralci iz azerbajdžanskega kluba so že v prvem polčasu pokazali, zakaj zaslužijo skoraj desetkrat več od domačih adutov. Domači se lahko zgolj obrambam Božidarja Radoševića in sreči zahvalijo, da niso bili že v prvih 45. minutah v izgubljenem položaju. Trener Rodolfo Vanoli je po pričakovanju poslal na igrišče iste nogometaše kot pred tednom dni in se prav tako pričakovano odločil za branjenje svojega gola.

Po začetnem otipavanju so gostje začeli oblegati domača vrata. V 16. minuti je Abdulajev iz 30 metrov zadel vratnico. V 18. minuti je Radošević s panterskim skokom zaustavil poskus Wobaya z glavo, nato pa je bil nemočen ob natančnem strelu Sejidova. Zadetek je dal Azerbajdžancem novih moči, koprski poskusi protinapadov pa so se zaustavljali 30 metrov od nasprotnega gola ali s prekrški gostov, iz katerih pa ni bilo natančnih podaj kot v Bakuju. Edino pravo priložnost si je v 30. minuti ustvaril Domen Črnigoj. Njegov strel z roba kazenskega prostora je po bloku končal v prečniku. V predzadnji minuti prvega dela je sledila še stoodstotna priložnost Wobaya.

Še večje težave so se za Koprčane pokazale po 50. minuti, ko je Štromajerju v veliki vnemi spodrsnilo in je trčil v Yunusadzeja, francoski sodnik pa mu je malce prestrogo pokazal drugi rumeni karton. Kljub igralcu manj so Koprčani zaigrali celo bolje.

Galešić je imel v 60. minuti lepo priložnost, po pogumni potezi Vanolija, ki je branilca (Blažiča) zamenjal z napadalcem (Pučko), pa so bili tudi protinapadi konkretnejši. Igralci Nefčija so vse bolj “solirali”, zmanjkovalo jim je idej, a so se le izvlekli. V 84. minuti so bili po podaji iz kota Koprčani premalo odločni, odbitek pa se je znašel pri Cardosu, ki je zadel. Kljub temu so Koprčani še zmogli reagirati. Najprej je Pučko sam prišel pred Stamenkovića, ki mu je strel ubranil, v četrti minuti sodniškega podaljška pa mu je veselje in še dodatnih 30 minut preprečil prečnik.

Neftči se bo tako v tretjem krogu pomeril z gruzinsko Čikuro, ki je presenetljivo po streljanju enajstmetrovk izločila turški Bursaspor.

DENIS SABADIN


Najbolj brano