Besedić in Fifolt glavna pod košem

Pred tednom dni so zavihali rokave tudi pri edinem primorskem košarkarskem prvoligašu in začeli s pripravami na tretjo sezono med domačo elito. Za zdaj je vodstvo Portoroža podpisalo pogodbe s štirimi košarkarji.

Jure Besedič (št. 24) ostaja center portoroške ekipe. Foto: Fpa
Jure Besedič (št. 24) ostaja center portoroške ekipe. Foto: Fpa

PORTOROŽ > Po nekajmesečnem zatišju so Portorožani sporočili, da pospešeno sestavljajo ekipo za novo sezono, kot kaže, pa so za zdaj največ pozornosti posvetili dogovorom z visokimi igralci. V Istri tako ostaja center Jure Besedič, za katerega je bilo zainteresiranih kar nekaj prvoligašev, pod košem pa mu bo družbo delal novinec Žiga Fifolt. 21-letni in 210 centimetrov visoki Dolenjec je v uvodnem delu lanske sezone nosil dres estonske zasedbe YCO Rapla, decembra je podpisal pogodbo z domžalskim Heliosom, od februarja pa je igral za Elektro iz Šoštanja (povprečje v Ligi Telemach 4,9 točke in 4,6 skoka na tekmo). Vodstvo kluba je potrdilo, da bosta portoroške barve tudi v naslednji sezoni zastopala Sebastjan Borse in Alen Katonar, strokovni štab pa si zelo prizadeva, da bi svoj podpis k podaljšanju pogodbe pristavil mladi reprezentant Jan Barbarič, ki je z dobrimi predstavami opozoril nase na nedavnem evropskem prvenstvu do 20 let. “V ponedeljek smo začeli z uvodnimi treningi, že v prvem delu priprav pa bomo preizkusili nekaj potencialnih okrepitev. Seveda se nadejam, da bo moštvo čim prej sestavljeno, saj imamo v načrtu kar nekaj pripravljalnih tekem. Upam, da nam bo uspelo sestaviti konkurenčno zasedbo, ki se bo lahko enakovredno kosala s tekmeci,” je pojasnil trener Konstantin Subotić. Ta na treningih preizkuša številne mlade košarkarje, ki pa trenutno še niso dovolj zreli za nastopanje v prvoligaški konkurenci.

Dva meseca pred pričetkom nove prvoligaške sezone še vedno ni potrjen sistem tekmovanja, kar krovni organizaciji nikakor ni v čast, večina klubov pa bo ob vsesplošni zmedi svoje zasedbe bržkone dokončno sestavila šele jeseni.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano