Berginc prehitel čuvaje

Že uvodni spomladanski krog tretjeligaškega nogometnega prvenstva je postregel z derbijem vrha. V Ajdovščini je domači Škou z golom Denisa Berginca premagal dekanski Jadran in se zavihtel na vrh lestvice.

Dekančani (v modrem) so imeli težave vsakič, ko hitrim Ajdovcem  ob sprejemu žoge niso zaprli prostora. Foto: Leo Caharija
Dekančani (v modrem) so imeli težave vsakič, ko hitrim Ajdovcem ob sprejemu žoge niso zaprli prostora. Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > Ekipi sta pred maloštevilnim občinstvom odločno krenili v napad, gostitelji pa so končni izid tekme postavili že po prvi čisti priložnosti v 11. minuti Dekanski branilci so bili po prestreženi žogi premalo pozorni na dolgo podajo v globino. Vse čuvaje je presprintal Denis Berginc, ki je neoviran gladko premagal nemočnega vratarja gostov Sinišo Zaharića.

“Vedeli smo, da imajo Ajdovci hitre igralce, ki znajo izkoristiti prazen prostor. Žal smo bili v trenutku prejemanja zadetka na to premalo pozorni. V nadaljevanju smo si zaslužili kaj več, z domačini smo se enakovredno kosali, ,” je povedal dekanski trener Samir Zulić. V nadaljevanju se je igra preselila na polovico Ajdovcev, vendar do odmora prave nevarnosti za njihov gol z izjemo poskusa Fatona Redjepija, ki je zadel zunanjo stran mreže, ni bilo. Trener Ajdovščina Škoua Jan Vidic je bil s taktično disciplino svojih fantov zadovoljen: “Od trenutka, ko smo povedli, je bilo pomembno le še obdržati tri točke. V obrambi smo z nekaj manjšimi spodrsljaji v končnici ostali disciplinirani in zbrani ves čas. Dekani so s stalnim napadalnim pritiskom dokazali svojo solidno kakovost in so imeli več od igre. Po ugodnem začetku tekme nas je na koncu spremljala tudi sreča.”

V drugem polčasu je bila ajdovska obramba na hudih preizkušnjah. Jadran je sprožil 12 strelov na gol, Škou pa le tri. Gostje so sicer imeli ob nevarnih prehodih domačih v protinapade vselej težave, a so jih požrtvovalno reševali tudi za ceno rumenih kartonov.

Mestni stadion Ajdovščina, gledalcev 180, sodnik Šmajc (Kr); strelec - Berginc 11. Ajdovščina Škou: Brecelj, Kompara, Tomažič, Tragin, Berginc (od 72. Zornik), G. in V. Kadrija, Simčič (od 82. Stibilj), Bašić, Lazarević (od 62. Žižmond), Krapež. Trener : Jan Vidic. Jadran Dekani: Zaharić, Terčič, Vitezica, Zlatič, Kljajić, Babič, Ribič, Kotnik Jesih (od 84. Starc, Tadić, Čvokić (od 75. Pejić), Redjepi (od 65. Vežnaver). Trener: Samir Zulić. Rumeni kartoni: V. Kadrija, Simčič, Bašić; Kotnik Jesih, Zlatič, Redjepi, Vežnaver, Terčič, Babič.

V 85. minuti se je Škou po napaki vratarja Matevža Breclja, ki mu je žoga pri lovljenju podaje ušla, za las rešil. Na srečo je pred pred golovo črto posredoval Adrijan Kompara. Dramatično je bilo še v sodnikovem podaljšku, ko sta Tilen Pejić in Almin Kljajić ogrela ajdovskega vratarja.

Domače je odrešila sodnikova piščalka, ajdovski kapetan Adrijan Kompara, pa je po tekmi povedal: “Dobro smo se pripravili. Prvih deset minut je bilo živčnih, po golu pa smo se sprostili. V težavah smo se spet znašli na koncu, a smo nekako zdržali. Upam, da bomo tako nadaljevali in da bodo Dekančani z zmagami ustavljali še naše preostale tekmece.”

Kapetan Jadrana Andrej Terčič je dodal: “Prepoceni smo dobili gol. Potem smo se prebudili, si ustvarili veliko priložnosti, pri strelih pa nismo imeli sreče. Pozna se, da smo pozimi precej ekipe zamenjali. Izkušenejše so nadomestili mlajši, ki še niso povsem uigrani. Upam, da bomo v naslednjih tekmah boljši.”

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano