Beggi se je vrnil v Italijo

Članska ekipa Nogometnega društva Gorica je ostala še brez četrtega trenerja v letošnji sezoni. Včeraj je odstopil Cesare Beggi.

Cesare Beggi ni več trener Gorice.  Foto: Igor Mušič
Cesare Beggi ni več trener Gorice.  Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > V Nogometnem društvu Gorica nikakor ne morejo zasukati negativne krivulje iz letošnje sezone. Po veliki točki na domači tekmi z Mariborom in pridobitvi tekmovalne licence je sredina tedna prinesla nove turbulence. Najprej poraz proti zadnjeuvrščenim Radomljam, ki mu je včeraj sledil še odstop Cesareja Beggija. Italijan se je včeraj zjutraj pojavil na treningu, a le s poslovilnim sporočilom, da ne bo več vodil Novogoričanov.

“Ne prenesem več trenutnega položaja. Nisem dobil plače vse od januarja, ko sem postal trener Gorice. Moram misliti tudi na družino. Od dobrega počutja v Novi Gorici, odnosov s sodelavci in ekipo se pač ne da živeti. Predstava v Radomljah pri moji odločitvi ni bila prelomna. Ne morem čakati na zaključek sezone oziroma na kasnejši razvoj dogodkov,” je pojasnil Beggi, ki je bil včeraj že na poti v Milano. V Novo Gorico se bo vrnil v ponedeljek, da bi uredil še formalnosti ob zaključku sodelovanja z ND Gorica.

Včerajšnji jutranji trening je vodil dežurni gasilec Miran Srebrnič, ki se je vnovič znašel v nehvaležnem položaju, za povrh pa še v klubskem brezvladju. Predsednik Robert Vrtovec že dalj časa ne daje izjav in čaka na skupščino. Ta naj bi ustoličila novo vodstvo, ki bo moralo hitro strniti vrste. V denarni stiski, ki kroji tudi kadrovsko, vidna vloga pripada aktualnemu športnemu direktorju Micheleju Dal Cinu. V sredo je bil prisoten na prvenstveni tekmi v Domžalah, a je po zadetku Radomelj nezadovoljen predčasno zapustil tribune. Včeraj pozno popoldne je sklical sestanek s preostalimi člani strokovnega štaba, torej Srebrničem, trenerjem vratarjev Borutom Mavričem in pomočnikom Andrejem Komcem, ki naj bi izpeljali tekočo sezono do konca.

ASO


Najbolj brano