Beggi ni zaskrbljen zaradi časovne stiske

Po petkovi zmagi proti drugi ekipi Istre iz Pulja s 3:1 so nogometaši Gorice v soboto trenirali le dopoldne, včeraj pa jim je trener Cesare Beggi namenil prost dan. Naslednja pripravljalna tekma jih čaka v sredo proti zagrebški Lokomotivi.

Cesare Beggi je na goriški klopi v petek debitiral z zmago. Foto: Igor Mušič
Cesare Beggi je na goriški klopi v petek debitiral z zmago. Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > ”To je bila šele naša prva pripravljalna tekma, igra ni bila na posebej visoki ravni. Fantje dobro delajo na treningih in tudi na tej tekmi so prikazali pravi odnos in primerno borbenost,” je bil s prikazanim proti hrvaškemu tretjeligašu zadovoljen trener Cesare Beggi, ki je na klopi Gorice debitiral z zmago. Goričani so solidno opravili prvi test, Beggi je preizkusil kar 22 nogometašev, med katerimi je bilo tudi nekaj mladih upov. ”Zadovoljen sem z njihovim pristopom. V ekipi je veliko mladih fantov, ki potrebujejo še veliko tekem, trenutno pa je najbolj pomembno, da delamo kakovostno in maksimalno izkoristimo pripravljalno obdobje,” je pojasnil italijanski strateg, ki ga ne skrbi pozen začetek priprav: “Menim, da bomo imeli dovolj časa za dobre priprave na nadaljevanje sezone. Seveda bo veliko odvisno od dogajanja v prestopnem roku, a s temi stvarmi se ukvarja naš športni direktor. Novinci potrebujejo čas, vendar pričakujem, da bomo do prve tekme nared.

Med bolj agilnimi člani goriške zasedbe v prvem polčasu petkovega obračuna v Umagu je bil bočni nogometaš Matija Širok, ki je pohvalno spregovoril o novem trenerju: ”Tekma proti Istri je potekala v vetrovnih razmerah, tako da smo imeli igralci kar nekaj težav s kontrolo žoge. Menim, da je naša zmaga povsem zaslužena in po mojem mnenju smo kljub utrujenosti prikazali všečno igro. Prvi teden priprav je za nami in zadovoljni smo z delom novega trenerja, saj delamo na vseh fazah igre. Posvečamo se tako fizični moči kot tudi tehniki in taktiki. Smo optimistično razpoloženi, do pričetka prvenstva pa se moramo dobro pripraviti.”

Goričani bodo danes in jutri trenirali v domačih krajih, v sredo pa se bodo odpravili v Rovinj, kjer bodo odigrali pripravljalno tekmo proti zagrebški Lokomotivi, medtem ko naj bi v soboto v Biljah gostili Triglav iz Kranja.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano