Bayern in PSG tudi med četrtfinalisti

Nogometaši Bayerna in PSG so se pridružili Portu in branilcu naslova Realu Madridu v četrtfinalu lige prvakov.

Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović 

LJUBLJANA > Dvoboj med Chelseajem in PSG je že v prvem polčasu zaznamovala izključitev Zlatana Ibrahimovića, zvezdnika Parižanov, sodniki so po mnenju mnogih Švedu prestrogo pokazali rdeči karton.

Trener domačih Jose Mourinho je v svojem slogu igral previdno, a v 81. minuti ekipo pripeljal do vodstva, ko je iz bližine zadel Gary Cahill. Toda v 87. minuti je nekdanji branilec Chelseaja David Luiz izid izenačil in tekmo popeljal v podaljške.

V teh je Eden Hazard v 96. minuti domače po enajstmetrovki, ki jo je zakrivil Thiago Silva z igranjem z roko v kazenskem prostoru. A se je slednji kmalu odkupil, ko je po kotu v 114. minuti zadel z glavo za 2:2 in tako svojim soigralcem priigral četrtfinale.

Bayern pa je že v prvih 52 minutah določil četrtfinalista, saj je Šahtarju v tem obdobju zabil štiri zadetke. Aleksander Kučer je v četrti minuti dobil rdeči karton, ko je zakrivil enajstmetrovko, ki jo je unovčil Thomas Müller.

Jerome Boateng je v 34. minuti povišal na 2:0 iz bližine, Franck Ribery je v 49. minuti povišal na 3:0, Müller pa je nato v 52. minuti iz bližine povišal na 4:0. Holger Badstuber je v 62. minuti povišal na 5:0, piko na i pa sta postavila Robert Lewandowski in Mario Götze.

Že v torek je Porto s skupnim izidom 5:1 izločil, Basel, Real Madrid pa je s 5:4 odpravil Schalke. Prihodnji teden bodo igrali Monaco - Arsenal, prva tekma se je končala s 3:1, Atletico Madrid - Bayer Leverkusen (0:1), Barcelona - Manchester City (2:1), Borussia Dortmund - Juventus (1:2).

STA


Najbolj brano