Bayer remiziral z Barcelono in se preselil v evropsko ligo

Sinoči so bile na sporedu še preostale tekme odločilnega šestega kroga nogometne lige prvakov v skupinah E, F, G in H. V skupini E je Bayer iz Leverkusna igral neodločeno 1:1 proti Barceloni, a zamudil priložnost za preboj iz skupinskega dela, sezono bo nadaljeval v evropski ligi. Kevin Kampl je za Bayer odigral vso tekmo in vknjižil rumeni karton.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Italijanska Roma je v odločilni tekmi skupine E odigrala remi z 0:0 pri Bate Borisovu in se s točko ter boljšo medsebojno tekmo prebila pred Bayer in si priborila napredovanje v drugi del tekmovanja. Bayer se je dobro kosal z B ekipo katalonskega ponosa, okrepljeno z vrhunskim Lionelom Messijem, a do vodstva so prvi prišli člani blaugrane, ko je v 20. minuti zadel prav Messi. Katalonci so v Leverkusen prišli brez Neymarja in z Luisom Suarezom na klopi.

Za Bayer je v 23. minuti izenačil Javier Hernandeza, za tretji preboj v osmino finala tega tekmovanja bi Bayer potreboval še en gol. Kljub mnogim poskusom, Nemci so v drugem polčasu izdatno pritisnili na plin, njihove poskuse pa je vedno znova ustavljal Marc-Andre ter Stegen. Tudi tistega slovenskega reprezentanta Kampla, ki ga je Nemec po posredovanju odbil čez prečko. Kampl je porumenel v 29. minuti, tako da uvodoma v evropski ligi ne bo smel igrati. Bayer je imel tudi v samem zaključku tekme ter sodnikovem podaljšku še nekaj lepih poskusov za zmago, a so bili njihovi strelci premalo natančno, oziroma je bil zmeraj na pravem mestu ter Stegen.

Osmino finala si je prvič priboril novinec v tem tekmovanju Gent, ki je v skupini H tokrat z 2:1 ugnal Zenit iz St. Peterburga ter v tej skupini presenetljivo zasedel drugo mesto. Belgijski prvak je v 18. minuti povedel preko Laurenta Depoitrea, Artem Dzjuba je v 65. minuti izenačil, Danijel Miličević pa je v 78. minuti zadel za pomembno zmago Genta.

Iz skupine F so napredovali nogometaši Arsenala, ki so pirejski Olympiakos premagali s 3:0. Za hat-trick je poskrbel Francoz Olivier Giroud, topničarji pa so si s tem priborili drugo mesto v skupini za nemškim Bayernom. Ta je v Zagrebu proti Dinamu slavil z 2:0, oba gola je dosegel Robert Lewandovski, prvega v 61., drugega pa v 64. minuti. Bayern je s tem svojemu trenerju Pepu Guardioli poklonil že 50. zmago v ligi prvakov.

V skupini G je Chelsea z 2:0 ugnal Porto. Domači so v Londonu v 12. minuti povedli preko avtogola Ivana Marcana, končni izid pa je v 52. minuti postavil Willan. Napredoval je tudi kijevski Dinamo, ki je bil z 1:0 boljši od Maccabija.

Žreb parov osmine finala lige prvakov bo 14. decembra v Nyonu, istega dne bo ples kroglic določil tudi pare šestnajstine evropske lige.

Osmino finala lige prvakov so si tako zagotovili Real Madrid, PSG, Wolfsburg, PSV, Atletico Madrid, Benfica, Manchester City, Juventus, Barcelona, Bayern, Zenit, Gent, Chelsea, Dinamo Kijev, Arsenal in Roma, medtem ko bodo v evropski ligi tekmovanje nadaljevali Šahtar, Manchester United, Galatasaray, Sevilla, Valencia, Bayer, Olympiacos in Porto.

STA


Najbolj brano