Batageljevi zlato kolo

Tradicionalna cestna dirka najboljših slovenskih kolesarjev za VN Avtomojster je sklenila letošnjo sezono. Lovoriko zlato kolo je prejela ajdovska kolesarka Polona Batagelj.

Polona Batagelj, dobitnica zlatega kolesa. Foto: Tamino Petelinsek
Polona Batagelj, dobitnica zlatega kolesa. Foto: Tamino Petelinsek

BREZOVICA > Gašper Katrašnik iz novomeške ekipe Adria Mobil, ki ga je izdatno podprla, je včeraj zmagal na 16. zaključni dirki sezone v Sloveniji, VN Avtomojster, ki je potekala v predmestjih Ljubljane. Drugi je bil Žiga Jerman (Radenska), tretji pa Žiga Horvat (Tropovci).

Kot je že tradicija, je Kolesarska zveza Slovenije po dirki podelila še zlato kolo za najboljša kolesarja sezone. To sta postala ajdovska članica ljubljanske ekipe BTC City Polona Batagelj (s 33. mestom na nedavnem SP je dosegla najboljši slovenski rezultat v zgodovini naše udeležbe na tovrstnih tekmovanjih) in deseti z olimpijskega kronometra, Zasavec Primož Roglič (Lotto). Dodati velja, da je Batageljeva za slovo zmagala tudi v Ljubljani - pred klubskima kolegicama Uršo Pintar in Karin Penko.

Nagrado za najboljšega mlajšega člana je dobil Novomeščan David Per - zelo verjetni novi klubski kolega Idrijčana Boruta Božiča v Bahrain-Meridi. Tudi on je dirkal, a brez podpore moštva - tako kot še nekateri odlični slovenski profesionalci - ni zmogel vrhunske uvrstitve. Enako usodo je delil Kristijan Koren iz Budanj (Cannondale). STA, IM


Najbolj brano