Batagelj spet prvak

Na sobotnem absolutnem dvoranskem atletskem prvenstvu v Ljubljani so Primorci osvojili pet odličij. Državni prvak je ponovno postal novogoriški specialist za troskok Andrej Batagelj.

Desetletje dolga  slovenska vladavina Andreja Batagelja v troskoku se nadaljuje.  Foto: Leo Caharija
Desetletje dolga slovenska vladavina Andreja Batagelja v troskoku se nadaljuje.  Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > V atletski dvorani stadiona Šiška je bilo tudi nekaj izstopajočih rezultatov. Velenjčanka Maja Mihalinec je v teku na 60 metrov s časom 7,31 za devet stotink presegla normo za nastop na evropskem prvenstvu. Srebro je osvojila Sabina Veit (Štajerska), 7,44, bron pa postojnska članica AD Mass Kaja Debevec (7,57). V skoku s palico je Ljubljančanka Tina Šutej s preskočenimi 440 centimetri dosegla rezultat za zanesljivo uvrstitev v finale EP (norma je 410 cm). V moškem skoku s palico se je normi na 10 cm približal član Kladivarja Robert Renner (530 cm). Srebro je osvojil Novomeščan Andrej Poljanec, bron pa član AK Gorica Jure Batagelj (480).

V skoku v daljino je najboljši izid sezone v Sloveniji postavila Velenjčanka Nina Djordjević (647). Ob tem je krepko presegla normo za EP (630). Po zimski poškodbi je spet tekmovala Koprčanka Snežana Vukmirović, za katero je to rezervna disciplina, saj za resen troskok še ni bila pripravljena. Dosegla je zanjo skromni daljavo (582) in uvrstitev (5. mesto), a je imela za to utemeljeno opravičilo:

“Po mitingu v Zagrebu se mi je ukleščil živec. Dva tedna sem lahko delala le terapije in malo fitnesa. Nastop na DP je bil zato predvsem trening. Zadovoljna sem že samo zaradi tega, ker ni bilo več bolečine. Do EP je še nekaj časa. Upam, da ga bom dobro izkoristila, odpotovala pa bom le, če bom dovolj dobro pripravljena za visoko uvrstitev v troskoku,” je po tekmi povedala prva dama primorske atletike. V troskoku ni tekmovala niti novogoriška kandidatka za srebrno odličje, Maja Bratkič, ki se je odločila, da bo zimsko sezono izpustila.

Med ostalimi primorskimi dosežki je bil na čelu troskok, kjer je dolgoletni niz državnih naslovov podaljšal novogoriški član celjskega Kladivarja Andrej Batagelj (15,07), z drugim mestom pa je presenetil AK Gorica Urban Čehovin (14,00), ki ga je pred nastopom bržkone poganjala jeza zaradi zamujene priložnosti v skoku v daljino, kjer je imel po centimetrih v nogah zmago (ne nazadnje je državni prvak na prostem). A kaj, ko je trikrat malenkostno prestopil in je v svoji prvi posamični disciplini (sicer je mnogobojec) ostal brez rezultata.

Srebrno odličje v teku na 60 metrov z ovirami je s časom 8,88 (osebni rekord 8,82) osvojila članica AK Gorica Tina Slejko. V odsotnosti prve favoritinje Marine Tomić (Kladivar) je prvakinja postala Joni Tomičič Prezelj (Olimpija, 8,46).

Ostali najboljši primorski izidi, moški, 60 m: 6. Enej Leban 6,97; 60 m ovire: 4. Rok Urbančič 9,08; daljina: 8. Aljaž Murovec (vsi Go) 625. Ženske, 60 m: 4. Aneja Kodrič (Mass, prej Go) 7,79. STA, IM


Najbolj brano