Bardal: Po 25 letih je napočil čas za slovo

Pred začetkom največjega slovenskega športnega praznika v Planici se je za dokončno tekmovalno slovo s skakalnic odločil norveški as Anders Bardal. “Po 25 letih, ki sem jih v celoti posvetil smučarskim skokom, kar petnajst zadnjih let sem nastopal v svetovnem pokalu, sem se odločil, da je napočil čas za slovo,” je sporočil Bardal.

Pred začetkom največjega slovenskega športnega praznika v Planici se je za dokončno tekmovalno slovo s skakalnic odločil norveški as Anders Bardal.  Foto: Srdjan Zivulovic
Pred začetkom največjega slovenskega športnega praznika v Planici se je za dokončno tekmovalno slovo s skakalnic odločil norveški as Anders Bardal.  Foto: Srdjan Zivulovic

PLANICA > Njegov zadnji skok na dolgi tekmovalni poti je bil tako prejšnjo nedeljo na Holmenkollnu.

“Vedno sem bil privrženec razmišljanj o najboljšem času za slovo, ko ti gre dobro. Čutim, da je čas za slovo pravi, kajti motivacija ni več na najvišji ravni,” je zapisal Norvežan. “Življenja brez tekmovalnega pritiska se že zelo veselim, sicer smučarskim skokom ne bom povsem zaloputnil vrat in se bom morda v prihodnje športu posvetil na kakšen drugačen način. Zdaj bom lahko počel še druge stvari v življenju, moja žena je bila zelo potrpežljiva ob mojih dolgih odsotnostih z doma, zdaj se ji bom lahko malce oddolžil za nazaj, prav tako me veseli, da bom imel več časa za družinsko življenje, ko bom lahko v celoti oče otrokoma,” se je izpovedal 32-letni Norvežan.

Anders Bardal je lastnik sedmih posamičnih zmag v svetovnem pokalu, sijajno sezono leta 2011/2012 pa je kronal še z naslovom zmagovalca v skupnem seštevku svetovnega pokala. Na svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah je vsega skupaj osvojil devet odličij, tudi najžlahtnejše zlato odličje na SP leta 2013. Letos se je skupaj z norveško ekipo veselil moštvenega zlata na SP v Falunu, tri odličja ima tudi s SP v poletih.

STA


Najbolj brano