Barcelona v Parizu izgubila s 4:0

Z včerajšnjima obračunoma v Parizu in Lizboni se je začel izločilni del nogometne lige prvakov. V prvih dveh tekmah osmine finala sta si prednost priigrala PSG in Benfica. Parižani so s 4:0 (2:0) premagali Barcelono, Portugalci pa z 1:0 (0:0) Borussio Dortmund.

Barcelona in PSG  sta se doslej le enkrat srečala v tem ligi 
prvakov v prvih 57 sezonah, v zadnjih petih pa kar štirikrat. Foto: Wikipedia/Shai Pal
Barcelona in PSG sta se doslej le enkrat srečala v tem ligi prvakov v prvih 57 sezonah, v zadnjih petih pa kar štirikrat. Foto: Wikipedia/Shai Pal

PARIZ > V ospredju pozornosti ljubiteljev nogometa je bil v včerajšnjem evropskem večeru dvoboj velikanov med francoskim PSG in Barcelono. Ta tekmeca sta se doslej le enkrat srečala v tem tekmovanju v prvih 57 sezonah, v zadnjih petih pa kar štirikrat. Boljša v medsebojnih dvobojih je Barcelona.

A dobra statistika pred dvobojem Kataloncem ni pomagala. Blaugrana je bila neprepoznavna, slaba igra in prepišna obramba pa sta poletnim Parižanom ponujala priložnost za priložnostjo. Dve so izkoristili že v prvem delu, ko se je izkazal Nemec Julian Draxler, januarska okrepitev pariške zasedbe.

PSG se ni ustavil pri izidu iz prvega dela

Nemec je odlično začinil svoj debi za novo ekipo v tem tekmovanju, ko je izkoristil tudi redko napako Lionela Messija v obrambi, potem pa premagal rojaka Marc-Andrejater Stegna. Ta je sicer nekajkrat zelo dobro posredoval, ni pa mogel preprečiti prvega zadetka v 18. minuti, ko je Angel di Maria izvedel prosti strel, živi zid Barce je slabo opravil delo, žoga pa je končala v mreži.

PSG se ni ustavil pri izidu iz prvega dela, nadaljeval je v drugem in nemočne goste je še dodatno načel di Maria; natančna podaja Blaiseja Matuidija je pomenila, da je bilo za tretji zadetek, zanj je bil drugi na tekmi, dovolj natančen strel od daleč.

Stvari so se od slabega na slabše za Luisa Enriqueja in njegove izbrance obrnile v 71. minuti, ko so Parižani izvedli še en hiter napad, neusmiljen in natančen pa je bil Edinson Cavani. Barca je bila še najbližje zadetku v 84. minuti, a je Samuel Umtiti z glavo s kakšnega metra žogo poslal v vratnico.

V dvoboju Dortmunda in Benfice so bili teoretično v prednosti Nemci, ki so v skupinskem delu tekmecem dali 21 golov, največ v tekmovanju. A danes niso bili tako neučinkoviti. Še posebej si bo dvoboj po slabem zapomnil njihov najboljši strelec Pierre-Emerick Aubameyang; ta je najprej v 40. minuti zapravil izredno priložnost, ko je bil sam pred golom, a zamudil podajo soigralcev pred vrata, potem pa je v 58. minuti še zastreljal enajstmetrovko, vratar Benfice Ederson je bil bolj zbran.

Danes obračuna med Bayernom in Arsenalom ter madridskim Realom in Napolijem

Kazen za neučinkovitost je prišla že prej, saj so domačini, ki so bili v prvem delu podrejeni, zadeli takoj na začetku drugega polčasa. Po podaji s kota je spretno prišel do žoge Kostas Mitroglou, ki jo je ob vratnici ustavil z eno nogo in nato z drugo še potisnil mimo vratarja Romana Bürkija. Gostje so bili sicer boljši tudi v drugem delu, a zadeli niso in zmaga je ostala doma.

V sredo bosta na sporedu obračuna med Bayernom in Arsenalom ter madridskim Realom in Napolijem, prihodnji torek in sredo pa bodo na sporedu še preostali prvi obračuni četrtfinala. Bayer Leverkusen Kevina Kampla se bo meril z Atleticom Madridom za zdaj še poškodovanega Jana Oblaka, Manchester City bo igral proti Monacu, zadnji tekmi, 22. februarja, pa bosta Porto - Juventus in Sevilla - Leicester.

STA


Najbolj brano