Banja Luka na nogah ob gostovanju slovenskih košarkarjev

Slovenska košarkarska reprezentanca bo danes ob 18. uri odigrala še zadnjo od desetih prijateljskih tekem v pripravah na evropsko prvenstvo, ki se bo v Zagrebu začelo 5. septembra. V Banja Luki se bo drugič v dveh dneh srečala z aktualnimi svetovnimi podprvaki Srbi.

Slovenska košarkarska reprezentanca bo danes ob 18. uri 
odigrala še zadnjo od desetih prijateljskih tekem v pripravah 
na evropsko prvenstvo, ki se bo v Zagrebu začelo 5. 
septembra. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Slovenska košarkarska reprezentanca bo danes ob 18. uri odigrala še zadnjo od desetih prijateljskih tekem v pripravah na evropsko prvenstvo, ki se bo v Zagrebu začelo 5. septembra. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

BANJA LUKA > Slovenija je v Bosno in Hercegovino pripotovala brez Uroša Slokarja, ki je ostal v Ljubljani na terapiji gležnja, ki si ga je zvil na zadnji tekmi v Stožicah. Kot je povedal Slokar ob snidenju z reprezentanti, ki so z avtobusom odšli na pot, stanje ni zaskrbljujoče. Gleženj mu je v noči po tekmi sicer malce otekel, vendar je prepričan, da ga bo ob skrbnem negovanju pozdravil do začetka evropskega prvenstva.

Ostali slovenski 'junaki' so zdravi in pripravljeni na revanšo s Srbijo, ki je v četrtek v Ljubljani zmagala s 77:70. V Stožicah so spoznali, da se lahko ob maksimalno zavzeti igri kosajo tudi z najboljšimi evropskimi reprezentancami, hkrati pa se zavedajo, da jih v dvorani Borik v Banja Luki čaka peklensko vzdušje.

Dvorana, ki sprejme 4200 gledalcev, bo pokala po šivih, saj so vstopnice pošle v nekaj urah. Na črnem trgu dosegajo cene tudi preko 50 evrov. Kot je na novinarski konferenci v Banja Luki povedal eden od dolgoletnih lokalnih novinarjev, v prestolnici Republike srbske že deset dni vlada obsedeno stanje. Dejal je, da bo to največji športni spektakel v novejši zgodovini mesta.

Slovenija je v dosedanjih devetih tekmah zabeležil šest zmag in tri poraze. Premagala je Novo Zelandijo, Avstralijo, Poljsko, Ukrajino, Finsko in Italijo, izgubila pa z Avstralijo, Latvijo ter Srbijo. Tudi za slednjo bo to zadnja tekma pred prvenstvom; v devetih nastopih je izgubila le enkrat in še to na začetku priprav proti Franciji.

STA


Najbolj brano