Balinarska krona Zuletovi

Bistrica pri Tržiču je konec tedna gostila državno prvenstvo posameznic, na katerem je slavila balinarka idrijskega Kolektorja Polona Zule.

Polona Zule Foto: Svet24.Si
Polona Zule Foto: Svet24.Si

BISTRICA PRI TRŽIČU > Najboljše slovenske balinarke posameznice so se pomerile na državnem prvenstvu, ki je prineslo številne zanimive obračune. Do prvega naslova v tej disciplini se je z odličnimi predstavami prebila Polona Zule, ki je po uspešni klubski sezoni v dresu Kolektor Idrije obogatila svojo zbirko odličij z državnih prvenstev.

V kvalifikacijah za napredovanje v drugo balinarsko ligo - zahod so se pomerile le tri ekipe, mesto med drugoligaši pa sta si izborila prvak lige OBZ Nova Gorica, Nanos, ter najboljša ekipa lige OBZ Slovenska Istra, Jadran Izola. V kvalifikacijskih obračunih sta bila boljša od moštva Cerkniško jezero (OBZ Notranjska).

Nova prvakinja si je v skupinskem delu tekmovanja privoščila poraz proti domačinki Sonji Debevc (6:13), ki pa ji je nato z obrestmi vrnila v velikem finalu z zmago s 13:4. Še pred tem je Zuletova v polfinalu s tesnih 9:8 ugnala Saro Jenčič (Svoboda), ki je v boju za bron s 13:12 premagala Marušo Tinta (Deskle).

Rezultati odločilnih bojev, polfinale - Jenčič (Svoboda): Zule (Kolektor Idrija) 8:9, M. Tinta (Deskle) : Debevc (Bistrica) 6:13; za 3. mesto - M. Tinta : Jenčič 12:13; finale - Debevc : Zule 4:13. SM


Najbolj brano