Balinarji Hrasta z visokim porazom iz Francije

V prvi tekmi uvodnega kroga letošnjega evropskega pokala prvakov so balinarji Hrasta pričakovano izgubili v Franciji z moštvom Saint Vulbas z 5:17. Povratna tekma bo čez teden dni v dvorani v Sežani.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LYON > Slovenski podprvaki so se kakovostnejšim domačinom, med katerimi je kar nekaj reprezentantov, težko upirali. Proti prvaku Francije so bili večinoma v podrejenem položaju, razen v igri dvojic in klasični igri.

Marko Švara je bil v natančnem zbijanju boljši od Sebastiena Belaya s 16:15. Istega tekmeca v paru z Laurentom Beraudom sta z Gorazdom Ferfoljo premagala s 13:8 in dosegla drugo slovensko zmago. Eno točko je iztržila tudi dvojica Matija Povh - Aljoša Ferfolja proti Gregoryu Chiratu in Bertrandu Sauchayu (5:5).

V Sežani bodo Kobjeglavci poskušali presenetiti tekmeca, doseči vsaj minimalno zmago in tako v podaljšani igri morda izločiti favorita. Zmagovalci se bodo uvrstili med najboljšo osmerico, v četrtfinale so že uvrščeni Trata Škofja Loka (Slovenija), Zrinjevac Zagreb (Hrvaška), CRO Lyon (Francija) in Perosina (Italija).

STA


Najbolj brano