Bacca z dvema zadetkoma poskrbel za rekord Seville

Nogometaši Seville so kot prvi v zgodovini četrtič osvojili naslov prvaka v evropski ligi. V finalu v Varšavi so s 3:2 (2:2) premagali ukrajinski Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Bacca je z dvema zadetkoma poskrbel za zmago  Seville v 
tekmi za naslov prvaka v evropski ligi in s tem za rekord 
kluba. Foto: Wikipedia
Bacca je z dvema zadetkoma poskrbel za zmago Seville v tekmi za naslov prvaka v evropski ligi in s tem za rekord kluba. Foto: Wikipedia

VARŠAVA > Čeprav nogometašem Seville v domačem prvenstvu ni uspelo priti na mesta, ki vodijo v ligo prvakov v prihodnji sezoni, pa bodo izbranci Unaija Emeryja v 2015/16 vseeno del evropske nogometne elite. To so si kot prva ekipa v zgodovini priborili z naslovom prvaka evropske lige.

Nacionalni stadion, gledalcev 50.000, sodniki: Atkinson, Mullarkey in Child (vsi Anglija). Strelci: 0:1 Kalinić (7.), 1:1 Krychowiak (28.), 2:1 Bacca (31.), 2:2 Rotan (44.), 3:2 Bacca (73.). Sevilla: Rico, Tremoulinas, Daniel Carrico, Kolodziejczak, Krychowiak, Reyes (od 58. Moreno), Banega (od 87. Iborra), Vitolo, Aleix Vidal, Mbia, Bacca (od 82. Gameiro). Dnjepr: Bojko, Douglas, Fedeckij, Kankava (od 85. Šahov), Leo Matos, Čeberjačko, Fedorčuk (od 68. Bezus), Rotan, Kalinić (od 78. Seleznjov), Konopljanka, Matheus. Rumeni kartoni: Krychowiak, Carrico, Bacca; Kalinić, Rotan, Matos.

Španci so bili že pred dvobojem veliki favoriti. A v prvem delu so jim Ukrajinci dihali za ovratnik, v drugem pa so nogometaši Seville vendarle upravičili vlogo favorita in se veselili četrtega naslova v tem tekmovanju. S tem so se vpisali v zgodovino, saj so postali prvi klub s tolikšnim številom tovrstnih lovorik. Doslej so bili izenačeni z Juventusom, Interjem in Liverpoolom.

Ukrajinci so hitro povedli, že v sedmi minuti je zadel Nikola Kalinić, s strelom z glavo je dosegel svoj sedmi gol na 15. tekmi v evropski ligi. Sledile so priložnosti Seville, ki je izenačila v 28. minuti. Strelec je bil Grzegorz Krychowiak, ki je zadel z dobrih desetih metrov. Le malce zatem je Sevilla unovčila svoj nalet za popoln preobrat.

Jose Antonio Reyes je z natančno podajo raztrgal ukrajinski obrambni zid, našel Bacco, ki je preigral Denisa Bojka in žogo poslal v prazno mrežo. Toda Ukrajinci se niso predali. V 37. minuti je najprej s strelom od daleč nase opozoril Jevgen Konopljanka, Sergio Rico je strel obranil, zato pa je bil nemočen v 44. minuti, ko ga je s prostega strela z dobrih 20 metrov malce z leve strani premagal kapetan Dnjepra Ruslan Rotan.

V uvodu drugega polčasa je bila Sevilla tista, ki je bila podjetnejša, po nekaj zapravljenih (pol)priložnostih pa je v 73. minuti znova udaril Bacca, ki je v kazenskem prostoru unovčil podajo Vitola.

V 79. in 80. minuti so imeli Andaluzijci novi lepi priložnosti. Obakrat je z glavo streljal Bacca, prvič je Bojko refleskno žogo odbil, drugič pa je napadalec Seville meril malce premalo natančno. Gosti so za nameček tekmo končali z igralcem manj, saj se je po močnem trku zgrudil Matheus in moral z igrišča. Gostje menjav niso imeli več na voljo.

STA


Najbolj brano