Avtomobilist leta je Rok Turk

Voznik relija Rok Turk je najboljši avtomobilist leta 2014 po izboru krovne slovenske zveze za avtošport AŠ 2005. Na tradicionalni prireditvi ob koncu sezone je sinoči v Postojni zveza podelila še priznanja vsem najboljšim dirkačem v iztekajočem se letu.

Voznik relija Rok Turk (desno, ob njem je sovoznik Enej Ložnar Kranjc) je najboljši avtomobilist leta 2014 po izboru krovne slovenske zveze za avtošport AŠ 2005.
Voznik relija Rok Turk (desno, ob njem je sovoznik Enej Ložnar Kranjc) je najboljši avtomobilist leta 2014 po izboru krovne slovenske zveze za avtošport AŠ 2005. 

POSTOJNA > Rok Turk je kot dobitnik najpomembnejše nagrade slavnostnega večera, priznanja za avtomobilista leta, tako nasledil gorskohitrostnega dirkača Patrika Zajelšnika. Turk je po letu premora lovoriko najboljšega spet vrnil v roke dirkačem relija, saj je leta 2012 nagrado dobil Aleks Humar.

Turk si je nagrado prislužil z zmagami na reliju Croatia, zmago na pokalu Michelin v Italiji in slavjem v srednjeevropskem pokalu Fia. Na domači sceni pa je bil v DP drugi, za Humarjem.

Podelitev nagrade za najboljšega v Sloveniji je bila vrhunec večera, v katerem so na svoj račun prišli vsi najboljši vozniki. AŠ 2005 je namreč podelila številne pokale za zmagovalce posameznih kategorij v reliju, tako v državnem prvenstvu kot v pokalnem tekmovanju, v gorskohitrostnih dirkah, v paralelnem relikrosu, za krožnohitrostne dirke, za prvenstvo starodobnikov ter za točkovanje društev.

Posebne nagrade pa so podelili še za tekmovalcem za zastopanje slovenskega avtošporta v tujini. Prejeli so jih Marcel Grgič, Turk in sovoznik Enej Ložnar Kranjc, Tim Novak, Tomaž Trček in Patrik Zajelšnik.

STA


Najbolj brano