Anže Petrič se seli v serie A

Dolgoletni član kobjeglavskega Hrasta Anže Petrič bo svoj 27. rojstni dan, ki ga praznuje konec meseca, dočakal kot član italijanskega Borgoneseja.

Anže Petrič bo prihodnjo sezono igral za italijanski Borgonese. Foto: Simon Maljevac
Anže Petrič bo prihodnjo sezono igral za italijanski Borgonese. Foto: Simon Maljevac

KOBJEGLAVA > Nosilec številnih odličij s svetovnih in evropskih prvenstev se ponovno podaja na tuje. Pred leti je pri naših južnih sosedih uspešno nosil dres Tria iz Buzeta, sedaj pa bo v izredno močni italijanski balinarski serie A oblekel dres Borgoneseja.

Italijanski klub že vrsto let kroji vrh evropskega balinanja, dodaten dokaz izredne kakovosti italijanskih klubov pa je tudi letošnji veliki finale evropskega klubskega pokala, v katerem sta se pomerila BRB Ivrea in La Perosina. Med elitno evropsko četverico se je letos s Hrastom zavihtel tudi Petrič. Med udeleženci zaključnega turnirja je bil tudi njegov novi klub Borgonese, ki bo skušal v prihodnji sezoni z okrepljeno zasedbo narediti še korak naprej.

“Skoraj po koncu vsake sezone sem dobival ponudbe iz tujine, ki pa sem jih moral zaradi službenih zadolžitev zavračati. Letos sem se po temeljitem premisleku ter pogovoru s sodelavci, ki so mi v službi priskočili na pomoč, in sem jim dolžan veliko zahvalo, odločil, da se preizkusim v italijanskem prvenstvu,” je v izjavi za PN pojasnil Anže Petrič, novi član tretjeuvrščene zasedbe lanskega italijanskega prvenstva, ki bo tako združil moči s še enim Primorcem Erikom Petričem ter stalnim članom slovenske izbrane vrste Juretom Kozjekom.

Slovo od Hrasta, s katerim je pred leti osvojil prvi naslov državnega prvaka, pa za balinarja iz Gradišča pri Vipavi nikakor ni lahko: “Vedno je težko zapustiti klub, ki ima velike zasluge za moj napredek in uspehe. Življenje gre pač naprej, vsi pa stremimo k boljšemu. Odhajam v kakovostnejšo ligo in tako bom lažje napredoval. Upam, da bom v letošnji sezoni lahko opravil kakšen trening skupaj z bivšimi soigralci. Mogoče pa se zločinec spet kdaj vrne na kraj zločina (smeh).”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano