Ante in Ivica Guberac zapuščata koprski nogomet

Ante Guberac je dolgo alfa in omega kluba v senci, le malo časa pa tudi na formalnih klubskih funkcijah. Toda njegov čas v koprskem nogometu, kjer je tako in drugače prisoten že od leta 1997, se je, kot kaže, iztekel.

Ante Guberac zapušča koprski nogomet. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Ante Guberac zapušča koprski nogomet. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Koprska nogometna saga te dni dobiva novo nadaljevanje. V slogu najbolj limonastih telenovel, v katerih mrgoli zapuščanj, razočaranj, novih ljubezni, izdaj in nesmrtnih prijateljstev, se poslavlja Ante Guberac, ki je zadnje desetletje vlekel ključne poteze v koprskem nogometu. Decembra leta 2013 je prvi mož Grafista tudi uradno postal predsednik koprskega nogometnega kluba, kjer je nadomestil Andreja Poljšaka, ki je nato postal član upravnega odbora.

Za odhod iz kluba naj bi se ob očetu in sinu Guberac po naših informacijah pripravljalo še šest nezadovoljnih igralcev: v prvi vrsti Goran Galešić, pa tudi član mlade reprezentance Denis Šme.

Na čelu kluba je zdržal manj kot dve leti, saj naj bi, kot smo neuradno izvedeli, danes sporočil svoj odstop. Odločitev niti ni nepričakovana in je logična posledica sedanjega stanja v klubu, potem ko je župan Boris Popovič vanj pripeljal tako imenovani završki srbski trio. Ta se je takoj spopadel z nekaterimi igralci v slačilnici, posebej z Ivico Gubercem. Guberac senior je bil zadnja dva meseca odrezan od formalnega upravljanja kluba, saj župan očitno završki kombinaciji, za razliko od predsednika kluba, brezmejno zaupa. Guberac junior je še naprej igral, vendar naj bi tudi on, skupaj z očetom, zapustil klub.

Guberca sta klub že zapustila julija leta 2013, ko se je Milan Mandarić, največji upnik koprskega kluba, odločil za blokado računa, vendar sta se oba vrnila. Guberac senior se je vrnil po vsega tednu dni od slovesa, potem ko mu je to ob ponudbi navijačev, da sami prevzamejo vodenje, svetoval župan. Zatem je z Mandarićevimi predstavniki sklenil dogovor za obročno odplačevanje zmanjšanega dolga.

Tokratno slovo bo najbrž dokončno. Včeraj smo poklicali Anteja Guberca, vendar nam napovedi odstopa (še) ni želel komentirati. Odpoved sta po naših podatkih medtem dali tudi direktorica kluba Ana Perić in tajnica Mirela Josič.

Del nogometne javnosti se bo sicer odhoda Gubercev razveselil. Dolgoletni kapetan koprske ekipe naj bi bil po mnenju mnogih eden glavnih virov nezadovoljstva in slabšega obiska. Po drugi strani pa ni pričakovati, da bi se na stadion vrnilo bistveno več gledalcev, saj je Guberac med mnogimi navijači, ki le redko prestopijo prag Bonifike, veljal za županovo podaljšano roko in zanje zdajšnje dogajanje ne prinaša bistvenih sprememb. Pač le to, da zdaj župan dejansko stopa v ospredje.

ROK MAVER


Najbolj brano