Anna Fenninger je želela postati smučarska skakalka

Trenutno najbolj vroča alpska smučarka v karavani svetovnega pokala je nedvomno Avstrijka Anna Fenninger. V Banskem je vknjižila dve zmagi, najhitrejša je bila tako na nedeljski kombinaciji kot tudi na današnjem superveleslalomu, z novimi 200 točkami pa se je precej približala še vedno vodilni v svetovnem pokalu, Slovenki Tini Maze.

Anna Fenninger Foto: STA
Anna Fenninger Foto: STA

BANSKO > Tekmici zdaj loči še 44 točk, pred Banskim je razlika znašala 84. A Tina Maze si je z dvema odstopoma na Zlati lisici v Mariboru prislužila le dve zaporedni ničli in tako ni izkoristila odsotnosti Anne Fenninger na slalomskih tekmah. Tokratni hitri disciplini v Banskem sta Mazejevi navrgli 160 točk, do konca sezone sledijo še tekme v Garmisch-Partenkirchnu, Areju in finale v Meribelu.

Tudi Fenningerjevi je v Banskem nekoliko ponagajalo vreme, petkovo in sobotno tekmo so zaradi megle prestavljali, sobotno nato odpovedali, petkovo pa izvedli danes. Znova je bila najboljša, tako kot že na nedeljski kombinaciji, trenutno je v vrhunski formi.

Smuča z veseljem

“Še sama ne vem, kako sem tako hitra. Mislim le na smučanje in dobre uvrstitve potem prihajajo same po sebi. Sicer sem bila ob začetku vikenda tudi nekoliko šokirana, potem ko so tekmi odpovedali, a danes je bila kulisa res vrhunska. Zelo sem uživala, sem sproščena in smučati tako je zame nekaj posebnega. Smučam res z veseljem in mislim, da je to tista razlika, s katero potem pridejo rezultati,” je po današnji zmagi v Banskem dejala Avstrijka.

Vse pa ni šlo tako gladko, pred svetovnim prvenstvom Fenningerjeva ni blestela, kar je zdaj precej drugače. “Veliko sem razmišljala o tem, kako bi lahko pred meseci hitreje smučala, a zdaj mi gre in sem najhitrejša. Pozna se tudi dobro opravljeno delo v preteklosti, forma je zdaj res na vrhu,” je povedala Fenningerjeva, ki je nadvse zadovoljna s polnim izkupičkom točk v Banskem.

Želela je postati smučarska skakalka

“Jaz pravim tako, konec dober, vse dobro. Potem ko smo imeli prve dneve zahtevno igro živcev, sem zdaj dobila potrditev, da se lahko kosam s tem pritiskom, za mano je res uspešen konec tedna. Tekem v svetovnem pokalu je veliko in ni čisto preprosto biti skoncentriran za vsako posebej,” je povedala nova vodilna v seštevku superveleslaloma, ki je s prvega mesta v seštevku discipline danes izrinila Američanko Lindsey Vonn.

Vendar pa Fenningerjeva ni vedno hotela biti alpska smučarka, vedela je le, da si želi uspešno športno kariero. “Ko sem bila mlajša, sem želela postati smučarska skakalka zaradi velikih uspehov Andyja Goldbergerja. A zdaj imam malo več kilogramov in sem zelo vesela, da mi je uspelo v alpskem smučanju,” je dejala sicer še vedno drobna in vitka Fenningerjeva, ki slovensko šampionko Mazejevo nadvse spoštuje: “Zelo se medsebojno spoštujeva in najin dvoboj bo vse do konca zelo hud.”

STA


Najbolj brano