Anna Fenninger: Dovolj mi je laži

Komaj sta se najboljša avstrijska alpska smučarka Anna Feninnger in Avstrijska smučarska zveza pobotali in dosegli dogovor, se je med stranema v torek znova zapletlo. Tokrat je pristojne v ÖSV razjezil televizijski oglas za Mercedes, ki pa je reklamo že umaknil. Fenningerjeva se je ostro odzvala na vnovično prigovarjanje matične zveze.

“Če smo odkriti, moje mnenje čisto nič ne šteje, še vedno mi 
polagajo besede v usta. Za poštenost ni prostora, utrujena 
sem in ne morem več. Teh laži mi je dovolj!” je na svojem 
facebookovem profilu zapisala Anna Fenninger. Foto: STA
“Če smo odkriti, moje mnenje čisto nič ne šteje, še vedno mi polagajo besede v usta. Za poštenost ni prostora, utrujena sem in ne morem več. Teh laži mi je dovolj!” je na svojem facebookovem profilu zapisala Anna Fenninger. Foto: STA

DUNAJ > Vodilne na avstrijski smučarski zvezi je v torek razjezil televizijski oglas, v katerem se pojavi njihova športnica Anna Fenninger, saj ima zveza pokroviteljsko pogodbo z Audijem. Mercedes je zato predvajanje reklame že ustavil.

Vodstvo zveze in Fenningerjeva so se pred tednom dni le pobotali in zgladili nesoglasja, potem ko je zveza pred časom športnici omejevala sodelovanje z njenim menedžerjem, Nemcem Klausom Kärcherjem, pri čemer Avstrijka ni hotela popustiti. Prav tako se je zapletlo pri pokrovitelju, ki lahko krasi čelado oziroma kapo, a sta strani le dosegli dogovor in izboljšanje odnosa.

Tokrat je bil kriv televizijski oglas, ko se v reklami, kjer je prisotno vozilo Mercedes, pojavi Anna Fenninger, čeprav avstrijsko zvezo sicer podpira konkurenčni Audi. Umik oglasa je zahteval predsednik ÖSV Peter Schröcksnadel, čeprav je šlo v oglasu le za podporo svetovnemu skladu za zaščito gepardov, kjer je to poleg Fenningerjeve izražal tudi Mercedes, ki od vsakega prodanega modela CLA fundaciji nameni 50 evrov.

“Če smo odkriti, moje mnenje čisto nič ne šteje, še vedno mi polagajo besede v usta. Za poštenost ni prostora, utrujena sem in ne morem več. Teh laži mi je dovolj!” je na svojem facebookovem profilu zapisala Avstrijka.

“Tri leta sem poskušala, da bi spore rešili demokratično, a nisem bila uspešna. Enkrat se pač vprašaš, naj sprejmem, da se je treba kot ženska zmeraj prilagajati. Vedno sem hodila svojo pot, tudi izven sistema sem sprejemala svoje odločitve. Če jih ne bi, ne bi bila tam, kjer sem,” je dejala zmagovalka skupnega seštevka minule sezone.

“Na koncu bom imela čisto vest, kajti pravica zmeraj najde svojo pot. Nekateri se žal ne morejo soočiti z resnico, naredili bodo vse, da nekoga ponižajo in so na najboljši poti tja. Karkoli se bo zgodilo, imam čisto vest in se lahko mirno pogledam v ogledalo,” je še sporočila Avstrijka.

Trikratna svetovna prvakinja bo v četrtek dopolnila 26 let, že ob prvem zapletu z zvezo pa je Fenningerjeva zagrozila, da bo prekinila sodelovanje z avstrijsko zvezo, v primeru, da ji bo ta omejevala pravice.

STA


Najbolj brano