Ankaranu tokrat domača točka

Kot kaže, bo letošnje drugoligaško tekmovanje zelo izenačeno. V uvodnih dveh krogih namreč nobeni ekipi ni uspelo dvakrat zmagati, v vodilni skupini pa se držijo tudi Ankarančani.

Ankarančani (v rdečih dresih) so v uvodnih dveh nastopih v 
gosteh zmagali, doma pa remizirali. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Ankarančani (v rdečih dresih) so v uvodnih dveh nastopih v gosteh zmagali, doma pa remizirali. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

Druga SNL

2. krog - Kalcer Radomlje : Zarica Kranj 1:0 (0:0), Drava Ptuj : TKK Tolmin 2:1 (0:1), Ankaran : Aluminij 0:0, Šenčur : Farmtech Veržej 2:3 (2:3), Triglav Kranj : Roltek Dob 0:2 (0:2).

F. Veržej

2

1

1

0

5:4

4

Drava Ptuj

2

1

1

0

3:2

4

K. Radomlje

2

1

1

0

3:2

4

Ankaran

2

1

1

0

2:1

4

Aluminij

2

1

1

0

1:0

4

Roltek Dob

2

1

0

1

3:2

3

Šenčur

2

0

1

1

3:4

1

Zarica Kranj

2

0

1

1

2:3

1

Triglav Kranj

2

0

1

1

2:4

1

TKK Tolmin

2

0

0

2

1:3

0

Pari 3. kroga, 22. avgust - TKK Tolmin : Ankaran, F. Veržej : Drava, Zarica : Šenčur, Roletk Dob : Kalcer : Radomlje; 23. avgust - Aluminij : Triglav

Ankaran : Aluminij 0:0

ANKARAN > Igrišče v ŠC Sv. Katerina, gledalcev 200, sodnik Podgoršek (Duplje).

Ankaran: Paal 6,5, Mate 6,5, Kolarič 6 (od 63. Pletikos 6,5), Burkič 6,5, Zlatič 6, Reja 6,5, Mršič 6, Gajšek 6, N. Lekič 5,5 (od 55. Rodica 6), Vodeb 6,5, Banovič 5,5 (od 69. Obrenović 6,5). Trener: Vlado Badžim.

Zaradi odsotnosti treh kaznovanih igralcev je bila domača ekipa tokrat dodatno pomlajena, vendar je vseeno zapretila prva, ko je dvakrat zapored poskusil Vodeb. Sledil je dvojni odgovor gostov, ki so bili nenehno nevarni zaradi dobro izpeljanih hitrih prehodov na polovico nasprotnikov. Neravno igrišče ni dopuščalo veliko igre po tleh, zato sta moštvi pogosto poskušali z visokimi podajami. V 32. minuti je moral ankaranski vratar Paal ob strelu Vrbanca iz bližine pokazati vso svojo kakovost, po kotu pa je Škoflek z glavo zgrešil gol. Do konca polčasa so Ankarančani zapravili le še priložnost iz gneče po prekinitvi. V drugem delu igre so se domačini bolje zoperstavili gostom na sredini igrišča in nanizali nevarne poskuse Gajška, Vodeba ter Rodice. Nogometaši Aluminija so šele v zadnjih minutah živahne tekme dvakrat nevarno zapretili.

Kljub temu, da smo mlada ekipa, v kateri je bilo veliko sprememb, smo pokazali, da lahko igramo tudi brez treh kaznovanih igralcev. Imeli smo tri lepe priložnosti, a smo ostali prekratki. Morali bi zadeti vsaj enkrat, pravzaprav kar vsakič. Vseeno sem zadovoljen, ker so v težkih razmerah proti kakovostnemu nasprotniku igralci dali vse od sebe. Čuti se moštveni duh in verjamem, da nam bo z dobrim delom šlo bolje iz tekme v tekmo,” je povedal domači strateg Vlado Badžim.

SANDI JERMAN

Drava : TKK Tolmin 2:1 (0:1)

PTUJ > Mestni stadion, gledalcev 350, sodnik Sagrković (Vrhnika). Strelci - 0:1 A. Kanalec (28), 1:1 Čeh (55), 2:1 Kidrič (71).

TKK Tolmin: Baloh, Codromaz, Šuligoj, Zornik, B. Kavčič, Rakušček (od 83. Ogrič), Kadrija (od 67. Rojc), A. Kanalec, Kucalović (od 76. Mrak), De. Sokanović, Da. Sokanović. Trener: David Kanalec.

Tolminci, ki jih v sredo na Brajdi čaka primorski pokalni obračun z Ankarančani (v soboto pa še prvenstveni!), so na drugem zaporednem gostovanju zabeležili drugi prvenstveni poraz. Na Ptuju so sicer zadeli in tudi povedli, a je novinec v ligi tudi po spletu okoliščin pripravil zasuk. Tekma sicer ni postregla s posebej privlačno predstavo za gledalce, ki niso videli veliko priložnosti. Zato pa je bilo na igrišču precej ostrih dvobojev in še več rumenih kartonov. Domači privrženci, ki so po štirih letih pozdravili svoje ljubljence v drugoligaški konkurenci, so doživeli hladno prho v 28. minuti. Zanjo je po odbitku in strelu z roba kazenskega prostora s svojim drugoligaškim prvencem poskrbel Aljaž Kanalec. Domača klop je aktivirala nekdanjega reprezentanta Nastjo Čeha, a takojšnjega učinka ni bilo. Tolminci so še pred odmorom zaman zahtevali enajstmetrovko, v 50. minuti pa je s strelom zapretil še Dejan Sokanović. Gostitelji so izenačili po izgubljeni žogi Tolmincev na svoji polovici. Podajo Roka Kidriča je v gol učinkovito spremenil prav Čeh. Tri točke pa je Dravi zagotovil podajalec pri prvem golu. Kidrič je po kotu izkoristil neodločnost Tolmincev in v gneči dosegel zmagoviti zadetek.

ASO


Najbolj brano